Sezonul oficial 2007-2008 se deschide diseara, pe Stadionul "National", cu Supercupa Romaniei, partida pe care si-o disputa Dinamo, campioana en-titre, si Rapid, detinatoarea trofeului.
Dupa o luna si ceva de cantonamente si meciuri de p
Sezonul oficial 2007-2008 se deschide diseara, pe Stadionul "National", cu Supercupa Romaniei, partida pe care si-o disputa Dinamo, campioana en-titre, si Rapid, detinatoarea trofeului.
Dupa o luna si ceva de cantonamente si meciuri de pregatire, mai reusite pentru "caini" si mai putin pentru rapidisti, vine acest prim moment al adevarului, cand doua dintre pretendentele la campionat, cupa si trasee europene cat mai stralucitoare, vor vedea unde se afla. De unde la inceput nimeni nu prea dadea doi bani pe Supercupa, de cateva zile incoace, intaratati de Copos, care si-a luat masuri de precautie si a anuntat ca nu este un trofeu pe care si-l doreste, fotbalistii celor doua echipe au pretins ca se vor lupta ca niste lei, chiar si in ciuda caniculei care s-a abatut asupra Bucurestilor. Dinamo se lauda cu achizitii de "cinci stele", printre care Zicu, Stoican sau Fl. Bratu, in timp ce giulestenii au pierdut nume grele, gen Badoi, Viorel Moldovan sau Ganea, aducand in loc pe Bozovic, Boya, Cesinha sau Tramadare, care au astazi un prim prilej de a demostra ca Rapidul nu a aruncat banii pe fereastra. Este meciul de debut al lui Cristiano Bergodi (foto), cel care a facut ieri o miscare surprinzatoare, asumandu-si anticipat un eventual esec.
"E un meci de orgoliu pentru ca intalnim Rapidul. E adevarat ca miza nu este foarte mare, dar spre deosebire de cei de la Rapid, noi ne dorim sa castigam acest trofeu, primul trofeu din noul sezon", a ironizat primul Claudiu Niculescu, capitanul lui Dinamo. Referindu-se la intregul sezon care le sta in fata, golgeterul din "Groapa" a prevazut ca in lupta pentru campionat vor intra cele trei echipe din Bucuresti, plus CFR Cluj si Poli Timisoara. "Oricum, va fi o lupta crancena. Va fi poate cel mai disputat campionat de la Revolutie incoace si sper ca la final noi sa ne bucuram", a spus atacantul dinamovist. Rapidistii au replicat si ei imediat, afirmand ca nu ii intereseaza ce vrea George Copos, ei se vor bate pentru a castiga Supercupa Romaniei. "Daca domnul Copos a spus ca nu il interezeaza Supercupa, e parerea dansului, pe noi ne intereseaza. S-a tot spus ca Rapid pleaca cu sansa a doua in Supercupa, ca cei de la Dinamo sunt mai buni, dar asta vom vedea maine pe teren. E o finala, dar totul se rezuma la dorinta fiecaruia de a castiga si de atitudinea noastra", a comentat ieri fundasul Marius Constantin. L-a sustinut si Buga. "Normal ca ne intereseaza Supercupa pentru ca este totusi un trofeu. Este un meci important, un meci cu ambitii pentru ca adversarul nostru e Dinamo si ne dorim foarte mult sa castigam acest meci", a spus atacantul care s-a lasat cu greu convins sa nu paraseasca si el Rapidul in aceasta vara. Probabil la curent cu iesirile lui Copos, Cristiano Bergodi si-a pus la adapost fotbalistii, macar pentru acest joc, asumandu-si anticipat un eventual esec. "Rapidul este pregatit asa cum se poate avand in vedere ca avem doar o luna de la reunire. Cu siguranta nu suntem pregatiti in proprotie de suta la suta. Timpul a fost scurt de cand am ajuns aici, este normal sa nu fim suta la suta, dar sper ca echipa va face un meci bun. Poate ca nu este importanta Supercupa pentru Copos, pentru ca este obisnuit, dar pentru mine este importanta, deoarece sunt nou aici si este important sa fac un meci bun in fata suporterilor. Responsabilitatea pentru meciul de maine este a mea, iar pentru rezultat este tot a mea. Baietii trebuie sa fie linistiti si sa dea totul pentru rezultat", a cerut ieri Bergodi. Si a continuat in acelasi stil, cu laude pentru jucatori, de care vrea sa se apropie cat mai repede. "Mie imi convine acest grup, vreau sa merg inainte cu ei. Jucatorii care vor intari acest grup, cum ar fi cei de la Sportul (n.r. Tibi Balan si Varga, pentru care Copos negociaza intens in aceste zile), despre care se tot vorbeste, sunt foarte buni, dar eu cred in acesti jucatori, in aceasta echipa. Vreau sa pun capat acestor speculatii, eu am multa incredere in acest grup de jucatori", a explicat Bergodi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.