Dosarul in care fostul ministru de Interne, Mihai Chitac, este acuzat de implicare in evenimentele din timpul mineriadei din iunie 1990, soldate cu uciderea a sase persoane, a fost finalizat, Sectia Parchetelor Militare urmand sa intocmeasca rechizit
Dosarul in care fostul ministru de Interne, Mihai Chitac, este acuzat de implicare in evenimentele din timpul mineriadei din iunie 1990, soldate cu uciderea a sase persoane, a fost finalizat, Sectia Parchetelor Militare urmand sa intocmeasca rechizitoriul si sa-l inainteze instantei. La 18 iunie, fostul ministru de Interne, Mihai Chitac, a dat o declaratie de invinuit in dosarul privind moartea a sase persoane in timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990.


Ieri Mihai Chitac a fost convocat la Sectia Parchetelor Militare, unde i-a fost prezentat materialul de urmarire penala de catre procurorii militari, a informat ieri printr-un comunicat Biroul de presa al Ministerului Public.
AlTi implicaTi. In acest dosar mai sunt vizati generalul(r) Gheorghe Andrita - fost adjunct al ministrului de Interne, coloneii de Politie in rezerva Calin Traian Stefan (decedat intre timp - n.r.), Costea Dumitru si Constantin Vasile.


Intre 13 si 15 iunie 1990, in timpul evenimentelor din Bucuresti au fost ucise sase persoane, alte cateva zeci au fost ranite, iar cladirile Politiei Capitalei si Ministerului de Interne, precum si sedii de partide si alte institutii importante ale statului au fost devastate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.