BILANT. In ultima saptamana s-au inregistrat 33 de decese din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Numai marti, canicula a ucis trei persoane. Tot marti, zi in care cateva judete au fost sub avertisment de cod rosu, 1.037 de persoane au cazut pe strazi, din cauza temperaturilor excesive, cu 19,3% mai mult comparativ cu ziua de luni, si 9.255 de persoane au solicitat ambulante. Este bilantul caniculei prezentat ieri de ministrul Eugen Nicolaescu.


OPERATIE. O echipa de medici chinezi a inlaturat o parte a unei tumori de 15 kg care acoperea fata si capul unui pacient in varsta de 31 de ani. El abia mai putea vorbi, ochiul stang ii era total acoperit de aceasta si urechea stanga ii atarna pana la umar. In plus, urechea dreapta si maxilarul erau inglobate in tumora. Dupa operatie, starea pacientului este stabila.


AUTISM. Majoritatea cazurilor de autism pot fi explicate prin mutatia spontana a genelor, si nu printr-o predispozitie genetica fata de aceasta maladie, este concluzia unui studiu american. Autorii acestui studiu sugereaza ca mutatiile genetice ale ADN-ului unui copil sau al unuia dintre parinti pot avea un rol mai mare decat se credea anterior in aparitia autismului sporadic, atunci cand nu exista antecedente familiale