PROGRAM. Romania ar putea fi inclusa anul acesta in programul "Global Libraries" al fundatiei "Bill si Melinda Gates". Negocierile pentru incheierea unui acord intre Ministerul Culturii si Cultelor si reprezentantii fundatiei sunt avansate, detaliile
PROGRAM. Romania ar putea fi inclusa anul acesta in programul "Global Libraries" al fundatiei "Bill si Melinda Gates". Negocierile pentru incheierea unui acord intre Ministerul Culturii si Cultelor si reprezentantii fundatiei sunt avansate, detaliile negocierii nefiind facute publice. Programul vizeaza informatizarea bilbliotecilor publice si face parte dintr-o initiativa mai ampla, "Global Libraries Initiative", care se deruleaza deja in Mexic, Chile, Letonia si Lituania. Etapele programului constau in instalarea de software, crearea infrastructurii si pregatirea personalului de specialitate.   IPHONE. AT&T, operatorul care detine exclusivitatea in comercializarea iPhone, si-a publicat rezultatele financiare de pe ultimul trimestru, dar refuza sa publice numarul aparatelor vandute pana in prezent. In primele doua zile de la lansare, AT&T activase, potrivit propriilor declaratii, 146.000 de iPhone-uri. Temerile ca vanzarile au incetinit au provocat o scadere a cotatiei actiunilor operatorului, dar si ale Apple.   ROAMING. De la 30 august, Cosmote va reduce tarifele la roaming la nivelul impus de UE , pretul pentru apeluri catre statele din UE fiind de 0,49 euro/min, iar pentru cele primite - 0,24 euro/min, la care se adauga TVA. Orange va aplica noile tarife de roaming de la 25 august. Vodafone le va aplica de la 29 august, tariful sau fiind de 0,48 euro pentru apeluri efectuate catre state membre UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.