Biserica Protestanta germana l-a comparat pe starul hollywoodian Tom Cruise (foto) cu ministrul Propagandei naziste, Joseph Goebbles, si a sustinut ca actorul face uz de statutul sau de celebritate pentru a face publicitate controversatei Biserici Sc
Biserica Protestanta germana l-a comparat pe starul hollywoodian Tom Cruise (foto) cu ministrul Propagandei naziste, Joseph Goebbles, si a sustinut ca actorul face uz de statutul sau de celebritate pentru a face publicitate controversatei Biserici Scientologice.
Criticile la adresa lui Cruise, membru marcant al Bisericii Scientologice, aflat in Germania pentru a face un film despre o tentativa de asasinat asupra lui Adolf Hitler, au fost cele mai dure dintr-o serie de atacuri asupra actorului in legatura cu apartenenta sa la scientologie, considerata o secta in Germania si supravegheata cu atentie.
Thomas Gandow, purtator de cuvant pentru culte religioase in cadrul Bisericii Protestante germane, a descris scientologia ca pe "o organizatie totalitara" si a spus ca Tom Cruise a devenit "Goebbels al scientologiei". In filmul "Valkyrie", Tom Cruise joaca rolul lui Claus von Stauffenberg, aristocrat si ofiter in armata germana care a incercat sa il asasineze pe Hitler in 1944, prin amplasarea unei bombe in interiorul cartierului general al liderului nazist. Gandow a calificat filmul drept "propaganda pentru scientologie" si a adaugat ca "filmul va avea aceleasi avantaje propagandistice pentru scientologie ca si cele pe care Olimpiada din 1936 le-a avut pentru nazisti", referindu-se la publicitatea pozitiva castigata de partidul nazist al lui Hitler in timpul evenimentului sportiv mentionat. Atacul lui Gandow la adresa actorului a fost urmat de criticile formulate de Ministerul german al Apararii, care i-a interzis actorului sa filmeze in locatii militare cheie din Berlin. "Spre deosebire de Ministerul nazist al Propagandei, Tom Cruise se bucura de simpatia publicului.
In calitate de ambasador al scientologiei, isi foloseste popularitatea in mod inteligent in interesul unei secte totalitare", a declatat Antje Blumenthal, parlamentar german critic al scientologiei. Dieter Wedel, regizor de film german, a criticat campania impotriva actorului. "Acest tip de discutie aduce atingere Germaniei ca locatie pentru filme. In ce crede acest actor este irelevant. Sunt de acord ca scientologia este periculoasa, insa exista si alte metode de a combate aceasta organizatie", a spus el. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.