Cazurile de fraudare a Bancii Comerciale Romane chiar de cei care ar trebui sa vegheze asupra bunului mers al tranzactiilor s-au inmultit. Dupa ce au instrumentat dosare precum BCR Novaci, creditele ilegale acordate de sucursale din Gorj, Olt, Valcea
Cazurile de fraudare a Bancii Comerciale Romane chiar de cei care ar trebui sa vegheze asupra bunului mers al tranzactiilor s-au inmultit. Dupa ce au instrumentat dosare precum BCR Novaci, creditele ilegale acordate de sucursale din Gorj, Olt, Valcea, de cele din sectoarele 4 si 6 ale Capitalei, si chiar de angajati ai Centralei BCR, procurorii anticoruptie au finalizat ieri rechizitoriul pentru teapa de 3 mil. euro, data de fostul Comitet Director al sucursalei "Dr. Obregia".
Au fost deferiti Justitiei fostul presedinte al Comitetului Director, directorul Ileana Keita, fostii ofiteri de credite si membri ai Comitetului Director - Andrada Madalina Christian si Claudia Maria Ungureanu Maier -, toate acuzate de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si in forma continuata.
Alaturi de ei au fost trimisi in judecata si trei administratori ai unor societati comerciale - Ioan Laza (SC Azet Group), Marius Alexandru Fluturas (SC Trsitar Group) si Ileana Muraru (SC Filip Trading si fost asociat la Gaz Import-Export) - pentru folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care s-a bucurat societatea.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada august 2002 - iunie 2003, Keita Ileana si ofiterii sai de credite pentru persoane juridice, cu buna-stiinta, si-au exercitat in mod necorespunzator atributiile de serviciu prin acordarea ilegala a unor credite totalizand echivalentul a peste 3 milioane de euro.
Astfel, cele trei au aprobat si acordat, in mod repetat, credite totalizand 9.952.723,1 de lei (reprezentand echivalentul a 3.046.684,88 euro) firmelor Trsitar Group, Filip Trading, Gaz Import Export, Zet Grup si Nunweiller & Ciuca Impex (toate din Bucuresti), cu incalcarea legii bancare si a normelor de creditare.
Bunurile mobile si imobile ale fostei conduceri a sucursalei BCR au fost puse sub sechestru asigurator, dosarul fiind trimis spre solutionare Judecatoriei Sectorului 4.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.