Continentul european sufera din cauza schimbarilor climatice, canicula si inundatiile catastrofale afecteaza viata a zeci de milioane de oameni. Unii dintre ei au ramas fara energie electrica si fara apa potabila.   Conditiile meteo extreme
Continentul european sufera din cauza schimbarilor climatice, canicula si inundatiile catastrofale afecteaza viata a zeci de milioane de oameni. Unii dintre ei au ramas fara energie electrica si fara apa potabila.   Conditiile meteo extreme au lovit Europa, temperaturile foarte ridicate din sudul si centrul Europei ducand la moartea a sute de persoane, in timp ce ploile ce au cazut in nordul Europei au produs in Marea Britanie inundatii nemaiintalnite in ultimele sase decenii. Estul Europei se topeste la peste 40 de grade Celsius, cele mai afectate state fiind Romania, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Bosnia, Macedonia, Italia si Serbia, in timp ce peste Canalul Manecii aproape o jumatate de milion de persoane sufera din cauza inundatiilor, relateaza AFP si BBC.   CODUL ROSU. Nu doar Romania, ci intreg sudul si estul Europei sunt lovite de canicula. Astfel, in Ungaria au decedat peste 500 de persoane in ultima saptamana, cu toate ca temperaturile nu au depasit aici 42 de grade Celsius. "Principalele cauze ale decesului au fost bolile cardiovasculare, dar si alte boli agravate de canicula", a declarat Anna Paldy, de la Institutul National de Sanatate din Budapesta. Temperaturile au atins maxime istorice la Belgrad (43 de grade Celsius), in Bulgaria (44 de grade) si in Bosnia si Macedonia (45 de grade). Sistemele electrice din Grecia si Albania au avut de suferit din cauza caldurii, in timp ce in majoritatea tarilor caldura a provocat incendii devastatoare. Zona centrala si de sud a Marii Britanii continua sa se afle sub asediul apelor, aproape o jumatate de milion de oameni find afectati de inundatii. Mai multe pesoane si-au pierdut viata din cauza viiturilor, ceea ce a dus la interventia armatei si la intrunirea COBRA - comitetul guvernamental pentru stare de urgenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.