Generozitatea este o notiune mai rar intalnita in "jungla" artistica autohtona. Dar din dar s-o face Raiul, insa personajele din showbizul nostru nu se calca pe picioare sa se puna bine pe langa Sfantul Petre!



Daca nu cu bani,
Generozitatea este o notiune mai rar intalnita in "jungla" artistica autohtona. Dar din dar s-o face Raiul, insa personajele din showbizul nostru nu se calca pe picioare sa se puna bine pe langa Sfantul Petre!



Daca nu cu bani, macar cu o "usa deschisa", cu un sfat sau cu un sprijin moral pentru debutanti ar putea fi generosi artistii nostri consacrati. Figurile mondene din Romania care patroneaza o fundatie sau o asociatie culturala sunt putine, sa le numeri pe degete!
Tineri. Trupa Hara are o asociatie culturala care ii poarta numele si prin care organizeaza evenimente caritabile, concerte, deruleaza proiecte culturale si ofera impresariat artistic. "Intr-un fel, activitatea artistica se combina cu cea din cadrul asociatiei. Prin ea am derulat programul «SOS satele copiilor» si proiectul Interetnik, ce cuprinde concerte in zonele cu diferite etnii", spune Flavius Buzila, liderul trupei Hara. Tot la domeniul cultura se rezuma si activitatile Fundatiei "Aura Urziceanu". Doamna jazului s-a suparat pe straini ca prezinta in reportaje de televiziune o Romanie neadevarata si a decis sa infiinteze o fundatie care sa promoveze si sa prezinte tara noastra "la cel mai inalt nivel, strict cultural". Un al doilea motiv al existentei fundatiei: tinerele talente, carora Aura doreste sa le intinda o mana de ajutor si sa le ofere posibilitatea de a ajunge buni cantareti sau actori.


In 1995, Laura Stoica infiintase fundatia care-i poarta numele. Dupa disparitia solistei, fratele si mama sa se ocupa de activitatea organizatiei. Prin Fundatia "Laura Stoica" se organizeaza in acest an prima editie a Festivalului de Interpretare "Laura Stoica", dedicat descoperirii unor noi talente.


Portofel gras. La ei, intai au fost banii, apoi a venit "celebritatea". Asa ca nu le vine greu sa-i ajute financiar pe cei aflati in nevoie. Silviu Prigoana (actualmente protagonist al unui reality show, alaturi de sotia sa, Adriana Bahmuteanu) are o fundatie ce-i poarta numele, prin care acorda sponsorizari, acorda sprijin financiar in scop medical-umanitar si face donatii de carte. Sotii Columbeanu au anuntat si ei ca infiinteaza o fundatie caritabila prin care sa-i ajute, fara intermediari, pe copiii bolnavi si oamenii nevoiasi. Sa fie primit!
Antidrog?

Potrivit site-ului oficial, Monica Anghel a infiintat o fundatie ce are ca scop lupta impotriva drogurilor. Monica Anghel Life Foundation vizeaza ajutorarea copiilor strazii, orfanilor, dependentilor de droguri aflati sub tratament si a celor care recidiveaza dupa dezintoxicare. Cica "Filosofia noastra este simpla: oricine, inclusiv dependentii de droguri, poate deveni un cetatean responsabil. Orfanii pot creste. Copiii strazii pot deveni lideri ai comunitatii", sta scris, in engleza, la adresa http://www.monica-anghel.ro /noutati.html. Ne-am mira sa fie o simpla coincidenta faptul ca acelasi text se regaseste integral, tot in engleza, la adresa http://ve.net/vida/, pagina unei fundatii antidrog din Venezuela.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.