Ioan Niculae (foto), actionarul majoritar indirect al Asirom, a vandut ieri pe bursa Rasdaq 30,51% din actiuni austriecilor de la Vienna Insurance Group (VIG), pentru 146 milioane lei (46,79 milioane euro). Niculae detinea, anterior tranzactiei, 50%
Ioan Niculae (foto), actionarul majoritar indirect al Asirom, a vandut ieri pe bursa Rasdaq 30,51% din actiuni austriecilor de la Vienna Insurance Group (VIG), pentru 146 milioane lei (46,79 milioane euro). Niculae detinea, anterior tranzactiei, 50% din actiunile Asirom prin Iteragro si 8,3% prin Rafinaria Astra Ploiesti. In urma preluarii actiunilor Asirom, care are o cota de piata de 10,46%, Vienna Insurance Group a ajuns pe primul loc pe piata asigurarilor. VIG este prezent in Romania, direct sau indirect, in actionariatul Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras care impreuna au o cota de piata de 17%.   VIN BULGARII. O alta miscare interesanta anuntata ieri este preluarea de catre grupul bulgar Eurohold a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing. Tranzactia s-a ridicat la 12,5 milioane de euro. Eurohold este al doilea grup ca marime din Bulgaria si activeaza in domeniul serviciilor financiare, vanzari auto si afaceri imobiliare si are o capitalizare curenta de 180 milioane de euro.   ALTE TRANZACTII. La inceputul lui martie, fondul ceh de investitii PPF Investments a ajuns sa controleze peste 70% din actiunile Ardaf Cluj-Napoca, dupa ce a preluat, prin intermediul Sabile Limited din Cipru, un pachet de 56,19% din titluri de la Ovidiu Tender pentru 35 milioane de euro. Anterior, PPF intrase in actionariatul Ardaf cumparand actiunile detinute de avocatul Daniel Voicu pentru 7,3 milioane de euro. In plus, la sfarsitul lunii trecute, s-a parafat si o schimbare importanta in actionariatul unei alte companii - Astra. Grupul austriac Uniqa si-a majorat participatia la 50% plus o actiune, dupa ce a cumparat 23% din actiunile acestei firme de la fostul actionar majoritar, Nova Trade.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.