Producatorul olandez de sisteme de navigatie a anuntat ca intentioneaza sa faca o oferta de 21,25 euro pentru o actiune a Tele Atlas. TomTom va finanta achizitia atat in numerar cat si prin credite, a precizat directorul financiar al companiei, Marina Wyatt.
Tele Atlas furnizeaza harti si date pentru mai multe site-uri de cartografie digitala, cum ar fi Google si Mapquest, dar si navigatie pentru unii producatori de telefoane mobile, cum ar fi Nokia. Directorul executiv al TomTom, Harold Goddijn, a spus ca Tele Atlas va continua sa furnizeze harti pentru sistemele de navigatie TomTom, dar si pentru ceilalti clienti.
Rezultatele financiare ale companiei TomTom au inregistrat in primul trimestru un salt de 81 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania TomTom a anuntat o crestere a profitului net de la 38 milioane de euro in al doilea trimestru al anului trecut, la 68 milioane de euro anul acesta. Vanzarile au crescut cu 37 procente, ajungand la 380 de milioane euro.
TomTom, care concureaza cu Garmin, a anuntat ca isi pastreaza previziunile pentru vanzarile de sisteme de navigatie portabile la 1,6 - 1,8 miliarde de euro anul acesta si estimeaza ca va comercializa opt - noua milioane de sisteme de navigatie in 2007.