Egiptul a anuntat, duminica, descoperirea in apropierea peninsulei Sinai a celei mai importante fortarete din epoca faraonica si a doua alte forturi integrate intr-un ansamblu de fortificatii care se prelungeste pana in actuala Fasie Gaza. "Cele trei
Egiptul a anuntat, duminica, descoperirea in apropierea peninsulei Sinai a celei mai importante fortarete din epoca faraonica si a doua alte forturi integrate intr-un ansamblu de fortificatii care se prelungeste pana in actuala Fasie Gaza. "Cele trei forturi fac parte dintr-o serie de 11 castele care formeaza calea militara a lui Horus care mergea de la Canalul Suez pana la orasul Rafah, de la granita dintre Egipt si teritoriile palestiniene", a declarat Zahi Hawwas, director al Consiliului superior al antichitatilor egiptene (CSAE). Cele trei forturi dateaza din timpul dinastiilor a XVIII-a si a XIX-a (1560-1081 inainte de Christos), a spus el. Fortul Tharo, descoperit de egipteni, era sediul comandamentului militar al apararii orientale egiptene.
Cladirea are lungimea de 500 de metri si latimea de 250, regrupand 24 de turnuri de mari dimensiuni, informeaza un comunicat CSAE. Fortareata era inconjurata de un sant cu apa. In jurul fortului au fost scoase la lumina temple, depozite si cladiri administrative. Fortareata era destinata apararii orasului faraonului Ramses al II-lea, Pi-Ramses. Orasul a fost capitala Egiptului in timpul dinastiilor a XIX-a si a XX-a. Alte doua fortarete, de mai mica importanta, au fost descoperite de echipe americane si franceze, una la sapte kilometri de Fort Tharo si o alta la 15 kilometri. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.