Romstal Leasing a finantat in primul semestru peste 2.500 de contracte in valoare totala de 87,6 mil. euro, in crestere cu circa 35% peste rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului 2006, a anuntat ieri compania.
"Principalul factor
Romstal Leasing a finantat in primul semestru peste 2.500 de contracte in valoare totala de 87,6 mil. euro, in crestere cu circa 35% peste rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului 2006, a anuntat ieri compania.
"Principalul factor care sta la baza acestei cresteri este dezvoltarea teritoriala a companiei, prin cele 10 noi filiale. Vehiculele comerciale usoare si grele au avut cea mai ridicata pondere in totalul finantarilor companiei in primele sase luni, circa 43%, urmate de autoturisme - 38,5%, imobile - 11%, echipamente - 8% si motociclete - 1,8%. Cele mai importante cresteri au fost inregistrate pe segmentele imobiliar si echipamente, care si-au triplat, respectiv dublat valoarea fata de anul 2006. Leasingul instant prin SMS, alaturi de oferta promotionala de 6,75% dobanda, au avut de asemenea o contributie importanta la rezultatele obtinute in primele sase luni ale anului", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila. In primul semestru, Romstal Leasing a incheiat contracte de leasing imobiliar in valoare de 5,7 mil. euro, avand ca obiect in principal proiecte rezidentiale. De asemenea, leasingul instant prin SMS a inregistrat contracte in valoare de 5 mil. euro de cand a fost lansat in luna ianuarie 2007. In al doilea semestru, societatea va initia o campanie de marire a perioadei de creditare. Astfel, pentru autoturisme, aceasta perioada va creste de la 4 ani la 5 ani, pentru vehicule comerciale de la 5 ani la 7 ani, iar pentru segmentul imobiliar de la 8 la 20 ani.
Cresterea perioadei de finantare are ca efect direct reducerea valorii ratelor de leasing, rezultand o crestere a cererii. In plus, pentru vehiculele comerciale si pentru leasingul imobiliar avansul este de doar 5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.