Potrivit datelor citate, in perioada ianuarie - aprilie 2004, circa 14.500 de romani s-au stabilit la Madrid determinand cresterea cu 9,2% a membrilor comunitatii romanesti din Madrid. Datele au fost facute publice de Javier Fernandez-Lasquetty, cons
Potrivit datelor citate, in perioada ianuarie - aprilie 2004, circa 14.500 de romani s-au stabilit la Madrid determinand cresterea cu 9,2% a membrilor comunitatii romanesti din Madrid. Datele au fost facute publice de Javier Fernandez-Lasquetty, consilier pe probleme de Imigratie si Cooperare, in timpul unei vizite Centrul de Participare si Integrare Hispano-Roman din Alcala de Henares. Cei mai multi romani (51.311) au ales sa se stabileasca la Madrid, potrivit statisticilor, orasele Alcala de Henares, Coslada si Arganda fiind de asemenea locatii preferate de acestia. Potrivit datelor Observatorului Regional pentru Imigratie, comunitatea romaneasca din regiunea Madrid a depasit-o pentru prima data pe cea a ecuadorienilor (155.635), a marocanilor (81.400) si a columbienilor (73.694).
Migratie spre vest
Fenomenul imigratiei a generat o lipsa acuta de forta de munca in Slovacia, muncitorii din aceasta tara preferand sa imigreze in Occident, in cautarea unor slujbe mai bine platite, in timp ce imigrantii romani sosesc in Slovacia pentru acelasi motiv, scrie Daily Telegraph, in editia electronica. Circa 75.000 de imigranti slovaci muncesc pe teritoriul Marii Britanii, fiind deja o adevarata problema pentru o tara cu o popultie de 5,5 milioane de persoane. "Slovacii merg la Londra deoarece pot obtine un salariu mai mare decat in Slovacia. Romanii vin in Slovacia din acelasi motiv. Ucrainenii vin in Romania. Este o adevarata migratie", a declarat Maria Hirschnerova, director al unei agentii de anagajare de personal. Potrivit lui Hirschnerova, problema nu consta intr-o carenta de muncitori slovaci calificati, ci in faptul ca ei nu se afla pe teritoriul Slovaciei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.