Referitor la acest demers al celor 53 de jurnalisti ai SRR, US MediaSind considera ca aspectele reclamate de jurnalistii din SRR privind presiunile si hartuirea profesionala continua la care este supusa Doina Jalea, redactor-sef la Radio Romania Actu
Referitor la acest demers al celor 53 de jurnalisti ai SRR, US MediaSind considera ca aspectele reclamate de jurnalistii din SRR privind presiunile si hartuirea profesionala continua la care este supusa Doina Jalea, redactor-sef la Radio Romania Actualitati, de catre conducerea societatii, sunt probleme grave care pot influeta activitatea editoriala a jurnalistilor si a echipei tehnice. In aceste conditii, US MediaSind solicita membrilor Consiliului de Administratie sa demareze de urgenta o ancheta pentru a clarifica si solutiona toate sesizarile trimise de jurnalistii SRR.
"Consideram necesara aceasta ancheta atat pentru buna functionare a SRR cat si pentru respectarea independentei editoriale a jurnalistilor care lucreaza in aceasta societate publica. Nici o presiune economica sau politica nu trebuie sa influenteze in vreun fel misiunea pe care o are SRR, aceea de a informa corect publicul, iar orice incercare de la aceasta obligatie reprezinta un atac impotriva oricarui cetatean", declara Cristi Godinac, presedintele US MediaSind. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.