Politia oradeana incearca sa musamalizeze un grav incident petrecut in noaptea de 13 spre 14 iulie, intr-un club de noapte local. In jurul orei 3 noaptea, Departamentul Politiei de Interventie Rapida din cadrul Inspectoratului Politiei Judetului Biho
Politia oradeana incearca sa musamalizeze un grav incident petrecut in noaptea de 13 spre 14 iulie, intr-un club de noapte local. In jurul orei 3 noaptea, Departamentul Politiei de Interventie Rapida din cadrul Inspectoratului Politiei Judetului Bihor a fost solicitat pentru a aplana un scandal aflat in plina desfasurare intr-un club unde bataile sunt la ordinea zilei.
"Ba, va omoram familiile!"
Politistii au ajuns destul de repede la fata locului, cu ajutorul unei autospeciale, fiind luati "in primire" de mai multi indivizi dintre care doi erau extrem de agresivi. Unul dintre acestia, Aurel Gavris, poreclit Dolph, este patronul unei firme de paza si protectie, Super Security, nou infiintata. Gavris a fost nevoit sa schimbe sereleul pe care opera servicii de paza din cauza unor scandaluri mai vechi in care a fost implicat, cu puternice conexiuni in mafia din Republica Moldova. Cel de-al doilea, Mihai Gabor, cunoscut in lumea "bodyguarzilor" sub porecla de Grecu, are la activ mai multe atacuri violente asupra unor oameni nevinovati pe care i-a bagat in spital cu leziuni foarte grave.
Odata sositi, politistii l-au imobilizat cu mare greu pe Mihai Gabor, in injuraturile asistentei. "Gabor ii injura, ii facea jegosi, iar Gavris incerca mereu sa il scoata din stransoarea politailor. Le striga ca ii cunoaste, ca stie unde locuiesc si ca o sa le omoare familiile (...) ce mai! Era atat de beat ca la un moment dat a vrut sa ii dea cagula jos unui politist. Iar colegii lui nu faceau un gest! Adevarul e ca au scapat nebatuti cu mare noroc! Le-au sosit intaririle cand tocmai se pregateau sa arunce cu bucati de borduri in masina Interventiei", ne-a declarat sub protectia anonimatului un taximetrist oradean, martor al incidentului.
Au urmarit masinile Politiei
Intaririle Departamentului Politiei de Interventie Rapida din cadrul Inspectoratului Politiei Judetului Bihor au reusit cu mare greu sa scape nevatamati din centrul Oradei si sa il duca pe Mihai "Grecu" Gabor la sediul Politiei, nu inainte ca masina in care se afla Grecu sa fie serios zgaltaita de sustinatori. Martori aflati la fata locului spun ca, desi aflat in stare avansata de ebrietate, Gavris a urcat in masina si a pornit in urmarirea vehiculelor Ministerului de Interne, in incercarea de a-si salva prietenul.
De precizat ca, in ciuda acestor fapte deosebit de grave, politistii l-au eliberat pe Grecu la o ora dupa audiere.
Surse din politia oradeana ne-au declarat ca, la nici 15 ore de la incident, un cetatean a fost batut crunt de catre doi interlopi, tot intr-un club cu antecedente in acest sens. Politia oradeana nu pateste pentru prima oara o astfel de rusine. De Ziua indragostitilor, oradeanul Teofil Sasu, cetatean roman de origine austriaca, a fost rupt in bataie de acelasi Aurel Gavris care, impreuna cu alti doi indivizi, i-au aplicat lovituri in ceafa, in coaste si in stomac care au necesitat 70 de zile de spitalizare. Brusc, victima a inceput sa fie vizitata de diverse persoane, inclusiv de unul dintre agresori, fiind "indemnata" sa isi retraga plangerea sau macar acuzatiile de talharie, contra unor sume de bani. Cand si-au dat seama ca Sasu se incapataneaza sa nu le faca hatarul, Aurel Gavris, poreclit Dolph, impreuna cu Mihai Gabor, zis Grecu, si Calin Balaj, l-au "prins" la negocieri pe cumnatul lui Sasu, pe care l-au inghesuit, la cateva saptamani dupa incident, in discoteca Balli (patronata de Balaj), amenintandu-l cu bataia, in cazul in care nu il va convinge pe Sasu "sa aiba grija ce vorbeste pe la parchet".
Seful Politiei doarme in papucii Ministerului
Inspectorul-sef al IPJ Bihor, comisarul-sef Liviu Popa, pare depasit de situatie. Nu exista sfarsit de saptamana in care sa nu existe astfel de incidente in care oameni nevinovati sunt agresati de "bodyguarzii" firmei lui Gavris. La fel, bataile intre tigani, alta factiune a lumii interlope, fac deliciul presei locale. Dupa fiecare asemenea incident, Liviu Popa face jurnalistilor declaratii sforaitoare, asigurand ca totul este sub control, desi multi subordonati de-ai sai se afla in stransa legatura cu agresorii din noaptea de 13 spre 14 iulie. Lipsa de atitudine a politiei locale e relevanta, de vreme ce nici Vasile Blaga, fostul ministru de Interne, originar din Bihor, nu a reusit sa rezolve la el "acasa" aceasta problema. Acum, trupele speciale ale Ministerului de Interne au fost atacate si amenintate de doi interlopi. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.