Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov a lansat ieri licitatia deschisa pentru "Asistenta acordata IMM-urilor in scopul achizitionarii de servicii de consultanta in afaceri", ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov a lansat ieri licitatia deschisa pentru "Asistenta acordata IMM-urilor in scopul achizitionarii de servicii de consultanta in afaceri", ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala. Obiectivul principal al schemei de finantare este imbunatatirea accesului IMM la servicii de dezvoltare a afacerilor, oferite de catre prestatorii de servicii de consultanta. Acest obiectiv va fi urmarit prin reducerea costurilor suportate de catre IMM pentru achizitionarea serviciilor corespunzatoare de consultanta care se incadreaza in cel putin una din prioritatile urmatoare: crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru dezvoltarea si cresterea IMM, cresterea competitivitatii IMM; imbunatatirea accesului IMM la finantare; Imbunatatirea performantelor la export ale IMM. Aceasta schema va oferi sprijin financiar nerambursabil IMM-urilor care actioneaza individual sau ONG-urilor care au membri IMM-uri. Bugetul national disponibil pentru prezenta Licitatie Deschisa este de 7,2 milioane Euro, din care 5,4 milioane Euro din fonduri Phare si 1,8 milioane Euro co-finantare nationala de la Bugetul de Stat.
Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte se va incadra intre urmatoarele limite in functie de cele doua tipuri de solicitanti. In cazul in care solicitantul este un IMM, suma minima este 8.000 Euro, iar suma maxima de 20.000 Euro. In cazul in care solicitantul este un ONG cu membri IMM-uri suma minima este de 20.000 Euro, iar suma maxima de 160.000 Euro. Dan Nicula directorul General al ADRBI, a subliniat faptul ca solicitantii trebuie sa respecte formatele standard in completarea proiectului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.