Satui de organizarea mioritica, pe care o critica la aproape fiecare concert, rockerii romani isi iau rucsacul in spate (si uneori chiar si cortul) si se duc prin vecini sa-si vada trupele favorite.

Printre cele mai recente s-a numarat Met
Satui de organizarea mioritica, pe care o critica la aproape fiecare concert, rockerii romani isi iau rucsacul in spate (si uneori chiar si cortul) si se duc prin vecini sa-si vada trupele favorite.

Printre cele mai recente s-a numarat Metalfest Open Air Festival, la Blome (Letonia), unde headlineri au fost Dark Tranquillity si Tiamat, ambele din Suedia, Impaled Nazarene (Finlanda) plus "toata floarea cea vestita" a metalului leton. Metalcamp (Slovenia) si-a inchis si el portile duminica trecuta. Pe afis, numai nume unul si unul: Sepultura, Motorhead, Blind Guardian, Kreator, Cradle of Filth, Immortal, Pain etc. Intr-adevar, Hell over Paradise, asa cum s-a subintitulat show-ul maraton de la Tolmin!


VIVA LA POLA! Un weekend metalic a trecut, un altul urmeaza. Croatii se lauda si ei cu ce au. Respectiv cu Summer Revolution Rock Festival. Mai pe scurt, Monumenti Pula (27-28 iulie). Fanii gothicului ii vor vedea pe finlandezii The 69 Eyes, pe italienii de la Theatres des Vampires si inca vreo 50 de trupe repartizati pe doua scene. Nemtii, tot nemti! Wacken Open Air a avut prima editie in 1990. Germanii isi respecta traditia, invitand nume grele: Blind Guardian, In Flames, Iced Earth, Therion, Moonspell, Lacuna Coil, Napalm Death, Samael, Cannibal Corpse... Intre 2 si 4 august, pe cele patru scene se vor succeda formatii care ar fi oricand headlineri la est de fosta Cortina de Fier. "Doar" la a zecea editie a ajuns Summer Breeze. Evenimentul din Dinkelsbuehl strange, intre 16 si 18 august, formatii ca Tankard, Soulfly, Dark Tranquillity, Bolt Thrower, Amon Amarth, Necrophobic, The Black Dahlia Murder. Care pe Main Stage, care pe Pain Stage. Aceasta din urma va gazdui trupa... omonima, Pain, "copilul de suflet" al lui Peter Tagtgren de la Hypocrisy.


ntre cei doi "titani" isi fac loc fratii mai mici din Slovenia (Metal Mania Open Air, Komen, 10-11 august) si Polonia (Metal Hammer Festival, Katowice, 12 august). Dar si un alt festival in Germania: Ma€™era Luna (11-12 august, la Hildesheim), care din 2000 incoace atrage anual circa 25.000 de amatori de gothic-dark. Printre altii vor fi prezenti The LoveCrave, Jesus on Extasy, Pain, My Dying Bride si Nosferatu. In Norvegia va avea loc, intre 16 si 18 august, Metal Heart Festival. Si acesta cu o distributie selecta: Queensryche, Testament, Blind Guardian, Dimmu Borgir, Therion si Sirenia si multe altele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.