Dupa locul sase obtinut la Mondialele de la Montreal si locul patru de la Europenele din Serbia, specialistii poloului mondial spuneau ca performantele tricolorilor pregatiti de Vlad Hagiu sunt de domeniul fantasticului, tinand cont de faptul ca buge
Dupa locul sase obtinut la Mondialele de la Montreal si locul patru de la Europenele din Serbia, specialistii poloului mondial spuneau ca performantele tricolorilor pregatiti de Vlad Hagiu sunt de domeniul fantasticului, tinand cont de faptul ca bugetul FRP este de doar cateva sute de mii de euro pe an, ca baza materiala este jalnica, cu doar cateva bazine in toata tara, si ca baza de selectie este incredibil de mica, numarul sportivilor legitimati la toate categoriile de varsta nedepasind 300! Si daca la vremea respectiva se vorbea si de performante conjuncturale, saptamana trecuta, aceeasi echipa, dar fara Bonca si A. Matei, retrasi de la Nationala, a demonstrat ca are valoare si este experta in minuni! Inscrisa in lupta pentru turneul final al celei de-a treia editii a Ligii Mondiale intr-o grupa de foc, alaturi de Ungaria, campioana olimpica si vicecampioana europeana si mondiala, Croatia, campioana mondiala en-titre, Spania, detinatoarea bronzului european si mondial, si Rusia, medaliata cu bronz la JO 2004, echipa noastra a dat peste cap toate pronosticurile si a ocupat locul secund, obtinand o calificare istorica in detrimentul unor tari care aduna bugete de zeci de milioane de euro, cateva mii de sportivi si nu in ultimul rand cateva sute de bazine moderne! "Ne-am obisnuit sa tacem si sa facem", spunea modest Hagiu dupa ce tricolorii au intrat in posesia biletelor pentru Berlin, adaugand ca la turneul final mai pot aparea si alte surprize. De altfel, conform tragerii la sorti, Romania va juca in grupa A, alaturi de campioanele Europei, Asiei si Americii, respectiv Serbia, China si SUA, si are sanse reale de a accede in careul de asi al Ligii Mondiale. Si asta, pentru ca in afara Serbiei, tricolorii se pot bate de la egal la egal cu SUA si China si pot obtine locul secund in grupa A, urmand ca in sferturile de finala sa intalneasca ocupanta locului trei din seria B, in care se regasesc Ungaria, Germania, Australia si Canada. Iar minunile, s-a vazut in ultima vreme ca fac "casa" buna cu poloistii romani!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.