Din circa 5.000 de companii incluse in Programul de Privatizare in Masa din timpul guvernului Vacaroiu, majoritatea au ajuns pe bursa electronica Rasdaq.

Un cupon Vacaroiu subscris la compania Prospectiuni Bucuresti va aduce astazi 1
Din circa 5.000 de companii incluse in Programul de Privatizare in Masa din timpul guvernului Vacaroiu, majoritatea au ajuns pe bursa electronica Rasdaq.

Un cupon Vacaroiu subscris la compania Prospectiuni Bucuresti va aduce astazi 18.440 de lei (RON), la Comcefa Sibiu, 5.300 de lei, la Comcm Constanta, 5.400 de lei, la Atelierele Grivita, 2.156 de lei. Bani buni.

Pe de alta parte, sint si rezultate dezamagitoare. Spre exemplu, cuponul Vacaroiu subscris la Metav Bucuresti face doar 644 de lei, la Avicola Brasov, 372 de lei, la Combinatul Siderurgic Resita, 280 de lei, iar la Comcereal Dolj, doar 60 de lei. Atentie insa. Sumele de mai sus se bazeaza pe pretul actiunilor in cauza la data de 19 iulie. Dar pentru a afla pretul actual, rationamentul e foarte simplu: se inmulteste numarul de actiuni specificat pe actul primit de la societatea in cauza cu pretul actiunii din ziua respectiva.

Din pacate, din cele 5.000 de companii incluse in Programul de Privatizare in Masa din timpul guvernului Vacaroiu, peste 1.300 au fost delistate sau suspendate de pe Rasdaq, de-a lungul timpului, pe motiv de faliment, lichidare, dizolvare sau reorganizare judiciara.

In afara de cei aproape 1.300 de emitenti delistati sau suspendati, alte 2.337 de companii au iesit sau sint pe cale sa iasa de pe piata Rasdaq, devenind societati pe actiuni de tip inchis sau chiar SRL-uri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.