Conducerea companiei Romfelt Bucuresti, specializata in productia de pasla si postavuri, a decis sa-i schimbe obiectul de activitate si sa o transforme in dezvoltator imobiliar, a anuntat ieri Hristache Daniilescu, actionarul companiei Romfelt Manufacturing, citat de agentia Mediafax. "Pana in urma cu putin timp, Romfelt producea pasle si postavuri in fabrica de la Bucuresti, dar aceasta activitate devenise nerentabila. Am decis sa ne schimbam obiectul de activitate si sa ne transformam in companie imobiliara, asa ca am demolat fabrica si in locul ei am inceput sa construim zilele trecute un cartier imobiliar care va cumula peste 600 de apartamente", a declarat Daniilescu. Prima etapa din acest plan a fost demolarea fabricii, in locul careia a inceput constructia a peste 700 de apartamente. Potrivit acestuia, investitia este estimata la circa 60 de milioane de euro, iar banii provin din credite bancare si din surse proprii. "Vor fi sase blocuri, unul dintre ele cu 25 de etaje, celalalt cu 16, iar restul vor fi ceva mai mici. Blocurile vor avea parcari subterane, iar la parterul fiecaruia dintre ele vor exista galerii comerciale", a precizat Daniilescu.
Terenul pe care era amplasata fabrica are o suprafata de 1,3 hectare si este situat in cartierul Lacul Tei.
Constructia complexului imobiliar va fi incheiata in circa doi ani, iar apartamentele, care au suprafete cuprinse intre 50 metri patrati si 200 metri patrati, vor fi scoase la vanzare la pretul de aproximativ 1.000 de euro metrul patrat construit. "Daca vom fi multumiti de cum se vor vinde aceste apartamente, vom investi si in alte proiecte de acest tip", a mai spus Daniilescu. Pe de alta parte, Alexandru Alexan, directorul general al Romfelt Manufacturing, ne-a declarat ca firma pe care o conduce isi continua activitatea initiala, de producere de pasla si postavuri. Iar proiectul rezidential este realizat de o alta firma, Romfelt Real Estate. Alexan a precizat ca cele doua firme au constituit initial Romfelt Bucuresti, insa dupa un an de zile s-au scindat.
Potrivit acestuia, Romfelt Manufacturing a avut in 2006 o cifra de afaceri de 850 mii euro, insa nu a putut da o cifra estimativa pentru acest an, argumentand ca activitatea firmei merge destul de prost. Compania mama a fost infiintata in anul 2005, cu capital integral privat, cand a preluat integral fondul de comert al "Uzinelor Romane de Pasla".