Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ieri ca premierul a prezentat in CSAT nota referitoare la achizitionarea avioanelor Romavia si i-a acuzat pe cei care au introdus nota respectiva ca au facut un joc mediatic "de doi lei", legand subi
Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ieri ca premierul a prezentat in CSAT nota referitoare la achizitionarea avioanelor Romavia si i-a acuzat pe cei care au introdus nota respectiva ca au facut un joc mediatic "de doi lei", legand subiectul de banii pentru pensii.
Vasile Blaga a spus ca Hotararea CSAT referitoare la cumpararea avioanelor pentru Romavia a fost luata in iunie, si ca, din datele pe care le are, nota de achizitionare a fost inaintata de catre premier, nu de catre presedinte.
Liderul democrat a precizat ca aceia care au introdus nota respectiva au facut un "joc politicianist", un "joc mediatic de doi lei", legand numele presedintelui de acest subiect, pentru ca mai apoi sa apara afirmatii de genul: "Acum, cand este nevoie de fonduri pentru pensii, ele se utilizeaza in alte scopuri!".
"Eu am ramas neplacut surprins de acest joc mediatic, nelalocul lui din punctul meu de vedere, si spun asta ca fost membru CSAT doi ani si jumatate", a spus Blaga.
Potrivit lui Blaga, "in CSAT se prezinta proiecte ale ministerelor", si nu presedintele a prezentat nota referitoare la avioane. "Nu presedintele o prezinta. Nici nu avea cum. Nu are avioane Presedintia, ci apeleaza, prin comanda, la cele ale Romavia, societate comerciala aflata in subordinea MApN, deci a premierului. Asa se si explica de ce au prezentat-o (nota - n.r.) premierul si Melescanu. Simplu", a explicat secretarul general al PD.
El a completat ca problema aeronavelor trebuie sa fie rezolvata de Romania.
CSAT a aprobat pe 28 iunie planul in trei etape propus de Romavia, cu privire la aeronavele care-l transporta pe seful statului, ultima etapa constand in achizitionarea unui avion dotat cu sistem antiracheta, cabinet medical, birou de lucru, camera de zi si sala de baie. Tot ieri, presedintia a precizat ca redotarea Companiei Romavia a fost sustinuta in CSAT de MAp, fiind avizata de Guvern, prin semnatura premierului, si considera "descalificant" faptul ca reprezentantii PNL care au introdus documentul in CSAT si cei ai PSD folosesc acum subiectul pentru atacuri politice.
Administratia Prezidentiala scrie, intr-un comunicat, ca nu dispune de mijloace proprii de transport aerian. Conform legii, responsabilitatea asigurarii, contra cost, a transportului presedintelui Romaniei revine Ministerului Apararii, prin Compania Romavia, adauga sursa citata. "Conceptia de redotare a Companiei Romavia, subordonata Ministerului Apararii, a fost intocmita de compania respectiva si avizata de Guvern, prin semnatura primului-ministru, Calin Popescu-Tariceanu. Documentul a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei CSAT, din data de 28 iunie a.c., la propunerea Ministerului Apararii. In cadrul aceleiasi sedinte CSAT, 28 iunie a.c., planul de redotare a fost prezentat si sustinut de catre ministrul Apararii, Teodor Melescanu, si primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu", se arata in comunicat.
Deputatul PNL George Scutaru a declarat ca intentia de a achizitiona doua aeronave extrem de scumpe pentru presedintele Basescu dovedeste din nou ipocrizia acestuia, care doua saptamani a blocat marirea pensiilor sub pretextul ca nu ar fi bani la buget.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.