Ursul care a omorat un locuitor din Zarnesti si a ranit o alta persoana a fost impuscat, la sfarsitul saptamanii trecut, dupa ce animalul a coborat din nou in preajma cartierului de la marginea padurii si vanatorii au reusit sa ii ia urma. Potriv
Ursul care a omorat un locuitor din Zarnesti si a ranit o alta persoana a fost impuscat, la sfarsitul saptamanii trecut, dupa ce animalul a coborat din nou in preajma cartierului de la marginea padurii si vanatorii au reusit sa ii ia urma. Potrivit autoritatilor locale din Zarnesti, dupa ce l-au cautat timp de trei zile, vanatorii au reusit sa omoare, in padure, la aproximativ zece kilometri de localitate, animalul violent care a atacat, timp de mai multe nopti, cartierul aflat la marginea padurii. Ursul era un exemplar mare, de aproximativ doua sute de kilograme. Sambata seara, dupa ce a fost vazut de localnici si alungat, vanatorii l-au impuscat dupa ce l-au urmarit timp de cateva ore. "Echipele de vanatori au inconjurat intreaga zona unde ursul a atacat. A fost o situatie de stres timp de trei zile, dar acum ursul a fost impuscat si sper sa intram in normalitate", a declarat Dorel Barladeanu, viceprimarul localitatii Zarnesti.
Atacul
Vanatorii au inceput sa caute ursul la jumatatea saptamanii trecute, dupa ce un barbat a ajuns in stare grava la spital, in urma atacului animalului. Potrivit locuitorilor, ursul a coborat din padure si a intrat in curtea unei case, atacand mai multe persoane, dintre care una a fost ranita. Oamenii au sarit cu furci si topoare sa alunge animalul, care a fugit in padure, dupa care au alertat autoritatile. Barbatul ranit a fost transportat de urgenta la spital. Acesta prezenta multiple plagi toracice si abdominale produse prin muscatura de urs. A fost stabilizat hemodinamic si i s-au facut investigatii imagistice. "Se pare ca este un urs agresiv care a atacat si trebuie luate masuri neaparat. Este un urs periculos pentru oameni, acestia ar trebui sa stea in case", declara un reprezentant al Institutului de Cercetare pentru Animale Salbatice Brasov, citat de Mediafax. Un alt barbat a fost gasit mort, vineri, la intrarea in padurea de la marginea localitatii Zarnesti, in apropiere de o stana, cercetarile aratand ca acesta a fost ucis de un urs. Cadavrul a fost gasit sfasiat in bucati, de padurarul din Zarnesti, care patrula in zona pentru a asigura paza, dupa primul atac al ursului. Dupa acest incident, autoritatile locale au obtinut de la Ministerul Mediului autorizatia de impuscare a ursului. In tot acest timp, locuitorii au incercat sa se fereasca de un nou atac, facand focuri in fiecare noapte si stand de paza pentru a nu se trezi din nou cu animalul in curtile lor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.