Ce bem, ce mancam - pancreasul poate avea de suferit Cantitatea mare de grasimi si de zaharuri le imprima acestor biscuiti o valoare energetica foarte ridicata. Biscuitii cu cereale, lapte si vanilie "Start" sunt foarte buni pentru cei
Ce bem, ce mancam - pancreasul poate avea de suferit Cantitatea mare de grasimi si de zaharuri le imprima acestor biscuiti o valoare energetica foarte ridicata. Biscuitii cu cereale, lapte si vanilie "Start" sunt foarte buni pentru cei care vor sa se ingrase. Acest lucru rezulta din compozitie: "faina 50% (grau, orz, secara), zahar, grasime vegetala, fulgi de ovaz (8,0%), lapte praf (2,8%), agenti de crestere (E503 - carbonati de amoniu, E450 - difosfati, E500 - carbonati de sodiu), praf de zer, emulgatori (E481 - stearoil-2-lactilat de sodiu, lecitina soia - E322), sare, aroma naturala, aroma sintetica si identic naturala (lapte, vanilie). Continut: grau, lapte, soia. Produsi intr-o fabrica care comercializeaza: alune, arahide, susan, oua". Valoarea nutritionala pentru 100 de grame de biscuiti este de 1.770 kj/421 kcal, produsul avand "proteine: 7,4 g, hidrocarbonati: 65,0 g, grasime: 14,6 g".   ANALIZA. Produsul analizat face parte din gama biscuitilor cu un profil nutritional dezechilibrat, cu exces de glucide 65%, unele cu absorbtie lenta (amidon din fainurile de grau ori secara), iar altele cu index glicemic ridicat - zaharoza. Biscuitii contin si o cantitate semnificativa de grasimi vegetale, dar si de origine animala (provenind din laptele praf), ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi.   CONCLUZII. Produsul are densitate calorica foarte mare, putand fi consumat cu moderatie de toate persoanele sanatoase si active in contextul unei diete diversificate si echilibrate. Este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten). Diabeticii il vor consuma cu avizul medicului curant, tinand cont de aportul de zaharuri. Persoanele alergice la susan, alune, galbenus de ou si arahide isi vor testa mai intai toleranta la produs, prin consumul unei cantitati minime si urmarind efectul.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.