Pe o tendinta de ansamblu ascendenta, evolutia Bursei in saptamana 16-22 iulie a fost una indecisa. Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la Bursa de Valori Bucuresti a scazut la 68,1 mil. lei, comparativ cu 78,43 milioane lei de saptamana
Pe o tendinta de ansamblu ascendenta, evolutia Bursei in saptamana 16-22 iulie a fost una indecisa. Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la Bursa de Valori Bucuresti a scazut la 68,1 mil. lei, comparativ cu 78,43 milioane lei de saptamana trecuta. Indicele BET-FI a inregistrat corectii in sedinta de marti, insa in sedintele de joi si vineri a marcat doua maxime consecutive. Scaderea din sedinta de marti poate fi pusa pe seama evolutiilor descendente de pe pietele externe, care au determinat marcarea de profituri de catre investitorii interni, dar si a lipsei din piata a cumparatorilor puternici, informeaza KTD Invest. BET-FI a evoluat ascendent si in aceasta saptamana cu mici corectii in sedinta de marti, cand s-a inregistrat o depreciere de 1,7%. La finalul sedintei de vineri, BET-FI inregistrat un nou maxim istoric, de 93.151,32 puncte. Cresterea saptamanala a fost in aceste conditii de 4,18%. Indicele BET s-a apreciat cu 4,54% pana la un nou maxim istoric, de 10.634,92 puncte. La aceasta au contribuit evolutiile bune ale societatilor bancare, dar si a celor petroliere. In topul lichiditatii zilnice (dominat in saptamanile precedente de Societatile de Investitii Financiare) s-au regasit in aceasta saptamana emitenti ca Altur Slatina, Turism, hoteluri, restaurante Marea Neagra, Transelectrica Bucuresti, societati cu lichiditate mai redusa. Aceasta s-a datorat unor schimburi importante realizate in sedinta de miercuri cu actiuni Altur Slatina si Turism, hoteluri, restaurante Marea Neagra. Valoarea tranzactiilor cu actiuni emise de Societatile de Investitii Financiare a totalizat 131,2 milioane lei, in crestere usoara fata de saptamana precedenta. Aceasta a reprezentat aprox. 38% din rulajul total al Bursei in aceasta saptamana. Cu actiunile societatilor bancare s-au inregistrat schimburi in valoare de 30,5 milioane. Din rulajul total al Bursei, acestea au reprezentat aprox. 9%. Cea mai lichida a fost Banca Transilvania, cu tranzactii de 18,17 milioane lei, urmata de BRD-GSG, cu tranzactii de 11,66 mil. lei si de Banca Comerciala Carpatica, a carei valoare tranzactionata s-a redus la jumatate, comparativ cu saptamana precedenta. Sectorul petrolier a evolutat ascendent in aceasta saptamana, insa pe o lichiditate in scadere. Valoarea totala a tranzactiilor s-a cifrat la 21,27 milioane. Investitorii au aratat un interes crescut tot pentru actiunile emise de Rompetrol Rafinare Constanta, valoarea tranzactionata totalizand 13,81 milioane lei. In cazul Petrom, interesul s-a pastrat constant, inregistrandu-se schimburi in valoare de 7,3 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.