Pesedistii si liberalii au gasit rapid alta utilitate pentru banii care ar urma sa fie folositi pentru Romanian Air Force One (RAFO).

O cheltuiala mult prea mare" - asa a caracterizat vineri, la Pitesti, presedintele PSD, Mircea Geoana, intentia presedintelui Traian Basescu de a cumpara doua avioane ultramoderne pentru deplasarile Administratiei Prezidentiale. Liderul social democratilor a revenit simbata cu o noua perspectiva asupra subiectului. Geoana sustine ca cele 300 de milioane de euro, cit se estimeaza ca vor costa cele doua aeronave prezidentiale, reprezinta aproape suma necesara pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2008 (circa doua miliarde de euro - n.r.).

Liberalii cred ca cele 300 de milioane de euro ar putea rezolva o buna parte din problemele de inzestrare a Armatei. Deputatul PNL George Scutaru, membru in Comisia de aparare, arata, intr-un comunicat remis duminica presei, ca din acesti bani ar putea fi platite salariile de baza din toata Armata timp de mai bine de un an sau ar putea fi construite aproape 7.600 de locuinte cu doua camere pentru militarii care stau cu chirie. Scutaru sustine ca din aceeasi suma ar putea fi cumparate 1.441 de autoturisme de teren blindate, 4.900 de autocamioane noi sau 68.870 de arme de asalt calibrul 5.56 mm standard NATO.

Cotidianul a relatat vineri intentia Presedintiei de a achizitiona doua avioane dotate cu sistem antiracheta, cabinet medical, birou de lucru, camera de zi si sala de baie. Un fel de Romanian Air Force One, dupa numele de cod dat avionului folosit de presedintele SUA. CSAT a aprobat in acest sens un plan in trei etape propus de ROMAVIA. Aeronavele ar putea ajunge in Romania cel mai devreme in 2011.