Cel mai mare producator mondial de software, Microsoft, a consemnat un profit net de 3,04 miliarde dolari in ultimul trimestru fiscal, in crestere cu 7%, in conditiile in care cererea puternica pentru pachetul Office si rezultatele diviziei online au
Cel mai mare producator mondial de software, Microsoft, a consemnat un profit net de 3,04 miliarde dolari in ultimul trimestru fiscal, in crestere cu 7%, in conditiile in care cererea puternica pentru pachetul Office si rezultatele diviziei online au compensat cheltuielile pentru remedierea defectiunilor consolei Xbox, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Vanzarile grupului american au crescut cu 13%, la 13,4 miliarde dolari. Profitul pe actiune, de 31 de centi, a fost anticipat de analisti, iar vanzarile au depasit usor media estimarilor specialistilor intervievati de Reuters, de 13,27 miliarde dolari.
Microsoft a avertizat la inceputul acestei luni ca va inregistra cheltuieli de pana la 1,15 miliarde dolari in trimestrul fiscal incheiat la finele lunii iunie, pentru a remedia defectiunile aparute la consola de jocuri Xbox 360 si pentru a extinde perioada de garantie oferita utilizatorilor dispozitivului.
Atat sistemul de operare Windows Vista, cat si pachetul de aplicatii pentru birou Office 2007, ambele lansate in acest an, sunt adoptate de un numar important de utilizatori, in contextul in care piata mondiala a computerelor personale a crescut cu 11-13% in perioada aprilie-iunie 2007.
Divizia Microsoft Business, care dezvolta produsul Office, a inregistrat o crestere de 19% a veniturilor, la 4,63 miliarde dolari, depasind cu 200 milioane dolari tinta de vanzari.
Grupul de servicii online a consemnat in al treilea trimestru consecutiv de avans al vanzarilor o crestere de 19%, fata de perioada similara din 2006, in urma majorarii veniturilor din publicitate pe Internet.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.