Opt persoane au murit iar alte 25 au fost ranite, dintre care 12 grav, dupa ce un tren a lovit in plin un autocar ieri, in judetul Dambovita, intre localitatile Gura Ocnitei si Razvad. Soferul nu a oprit la trecerea de cale ferata, desi a fost ave
Opt persoane au murit iar alte 25 au fost ranite, dintre care 12 grav, dupa ce un tren a lovit in plin un autocar ieri, in judetul Dambovita, intre localitatile Gura Ocnitei si Razvad. Soferul nu a oprit la trecerea de cale ferata, desi a fost avertizat de ceilalti calatori ca trenul venea cu viteaza.
Accidentul s-a petrecut la ora 04.50, pe Drumul Judetean 720, la intersectia cu linie de cale ferata Targoviste-Ploiesti. Autocarul, in care se aflau aproximativ 35 de persoane ce se intorceau de la o nunta din comuna Dragodana, a fost lovit de trenul personal 3332 Targoviste-Ploiesti Sud. In urma impactului, cinci persoane au murit pe loc, iar alte trei au decedat la spital. Printre persoanele care si-au pierdut viata se numara, potrivit Mediafax, un tanar in varsta de 25 de ani, dar si membrii a doua familii - sotii Ion si Elena Dragomir si Ion si Elena Kerezi. Alte 25 de persoane au fost ranite - 13 au suferit rani usoare, in timp ce restul se aflau in stare critica. Pentru scoaterea ranitilor si acordarea primului-ajutor a fost necesara interventia a doua autospeciale si a 15 ambulante din Targoviste si Pucioasa. Cinci persoane au fost transportate si internate la spitalele Floreasca, Spitalul Municipal si Bagdasar-Arseni din Capitala. Totodata, la Spitalul Judetean din Targoviste au fost spitalizate 13 persoane. In urma impactului cu trenul, autocarul a fost impins pe calea ferata pe o distanta de aproximativ 300 de metri. Prezent la locul accidentului, Seful Politiei Romane, chestorul Valentin Fatuloiu, a spus ca vinovat de producerea accidentului este soferul autocarului, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferata, semnalizata cu "crucea Sf. Andrei". Totodata, el a precizat ca soferul avea antecedente, in trecut avand permisul de conducere suspendat dupa ce a trecut pe culoarea rosie a semaforului. Soferul autocarului, Romica V, in varsta de 39 de ani, din comuna Valea Lunga, care si-a pierdut viata la spital, avea permis de conducere de profesionist din 1987.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.