Gloria lui Tata Jean a mai facut o victima celebra, Atletico Madrid, sambata dupa amiaza, in prima confruntare din turul al treilea al Cupei UEFA Intertoto. Pe o caldura sufocanta, echipa antrenata de Ioan Ovidiu Sabau (foto) a condus chiar cu 2-0 la
Gloria lui Tata Jean a mai facut o victima celebra, Atletico Madrid, sambata dupa amiaza, in prima confruntare din turul al treilea al Cupei UEFA Intertoto. Pe o caldura sufocanta, echipa antrenata de Ioan Ovidiu Sabau (foto) a condus chiar cu 2-0 la pauza, grecul Seitaridis reducand din diferenta in partea a doua cu un sut senzational de la 30 de metri. Victoria Gloriei este una remarcabila, tinand cont ca spaniolii au anuntat clar ca vor aborda cu seriozitate "dubla" cu romanii, fiindca isi doresc sa mearga in Cupa UEFA, acesta fiind "premiul" pentru echipa calificata. Mai mult, tehnicianul oaspetilor, Javier Aguirre, a trimis in teren cel mai bun unsprezece de care dispune, cu multe nume cunoscute in fotbalul european: Franco, Seitaridis, Antonio Lopez, Luccin, Maniche, Maxi Rodriguez, Martin Petrov sau Mista. La finalul intalnirii, Ioan Ovidiu Sabau era suparat, fiindca ar fi vrut sa profite de lipsa de pregatire a adversarului si de neadaptarea acestuia la canicula pentru a obtine un rezultat mai clar, in perspectiva returului de sambata viitoare.
"Nu-mi convine cum ne-am comportat in a doua repriza, nu sunt multumit de rezultat, sunt chiar suparat pe jucatori. Nu putem sa incepem sa ne facem statui ca am batut pe Atletico Madrid. Pana la urma conteaza calificarea. Daca am ajuns sa ne multumim ca am castigat cu 2-1 cu Atletico Madrid, fara sa ne intereseze calificarea, inseamna ca n-a inteles nici unul ceea ce vreau sa fac eu aici la Bistrita!", a tunat Sabau la conferinta de presa de dupa joc. "Am avut prea mare respect pentru adversar. Am facut o prima repriza foarte buna, dar in a doua cred ca nu mai conta ca e 2-1, 2-2, important e ca am avut o prima repriza de 2-0. Aici a fost marea greseala a lor si in a doua repriza pur si simplu nu am mai existat in teren", a punctat fostul international. "Cred ca ne putem califica. Important este sa creada si jucatorii. Si la acest meci am crezut ca voi castiga, dar am avut un moment stupid in care am ingenuncheat, am cazut, n-am mai stiut ce avem de facut, am fost prea tematori. Multora le lipseste experienta si foarte multi s-au bucurat, probabil, ca s-au vazut la televizor sau ca joaca in fata unui public numeros si s-au multumit cu putin", a incheiat Sabau tirada importiva propriilor jucatori. Sabau s-a referit si la caldura insuportabila de la ora 18, cand s-a jucat meciul cu Atletico, cerand LPF sa ia in calcul amanarea startului campionatului. "Din pacate, ne intereseaza mai mult banii. Omul in general intereseaza mai putin, uneori suntem tratati mai rau ca animalele. Sa nu te gandesti la un om care alearga 90 de minute la 40 de grade, sa nu intrerupi nici jocul este absurd si ridicol in acelasi timp. Important este ca se folosesc de noi. Conteaza interesele, banii, oamenii mai putin", a comentat Sabau. Cosmin Tilinca, atacantul specializat in Cupa UEFA Intertoto, dupa ce si acum doi ani a marcat constant pentru CFR Cluj in aceeasi competitie, a fost surprins de comportamentul arbitrilor italieni. "A fost un meci greu, asa cum ne asteptam, dar i-am respectat ca jucatori si ne-am facut datoria in teren. Sunt sanse de calificare, desi era mai bine un 2-0. Am suportat greu caldura, meritam o pauza de apa, am vorbit cu arbitrul si nu a acceptat, dar pana la urma ne-am descurcat si, zic eu, nu ne-am facut de rusine", a spus Tilinca, autorul celui de-al doilea gol al formatiei bistritene in meciul cu Atletico. Jean Padureanu, presedintele Gloriei, era mandru de victorie, apreciind ca, in anii urmatori, trupele romanesti se vor bate de la egal la egal cu echipele mari ale Europei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.