Sondajele de opinie arata ca Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan este marele favorit al scrutinului, insa rezultatele bune pe care ar urma sa le obtina nationalistii si partidele de opozitie laice s-ar putea tr
Sondajele de opinie arata ca Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan este marele favorit al scrutinului, insa rezultatele bune pe care ar urma sa le obtina nationalistii si partidele de opozitie laice s-ar putea traduce printr-o incetinire a reformelor. Televiziunea turca a difuzat imagini cu lungi cozi formate la sectiile de votare. Multi turci au votat de dimineata pentru a evita temperaturile ridicate de la pranz. Premierul Erdogan a fost obligat sa convoace alegeri anticipate, teoretic prevazute pentru noiembrie, dupa esecul AKP de a impune Parlamentului alegerea candidatului sau la alegerile prezidentiale, ministrul Afacerilor Externe, Abdullah Gul, fosta personalitate marcanta a miscarii islamiste.
Opt persoane au fost ranite in mai multe incidente care au avut legatura cu alegerile legislative de ieri din Turcia. Trei barbati au fost raniti, dintre care unul grav, in timpul unei confruntari intre doua grupuri inarmate cu cutite si bate, intr-o sectie de votare din Bismil, in provincia cu populatie majoritar kurda Diyarbakir (sud-estul tarii). Alte doua persoane au fost ranite usor in confruntarile dintre militantii a doua partide rivale, in provincia Antalya (sud), potrivit agentiei Anatolia. Disputa a izbucnit in momentul in care reprezentantii partidului nationalist MHP i-au acuzat pe cei ai partidului de guvernamant (AKP) ca au imprastiat pliante pe strazile din localitatea turistica Demre, incalcand astfel interdictia difuzarii oricaror materiale electorale. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.