Adrian Pop s-a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului de premiere la aruncarea ciocanului cu 70,80 m, rezultat stabilit din cea de-a patra incercare, fiind depasit de finlandezul Arno Lattinen (71,94 m). Ce a urmat dupa acest start favorbabil, n
Adrian Pop s-a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului de premiere la aruncarea ciocanului cu 70,80 m, rezultat stabilit din cea de-a patra incercare, fiind depasit de finlandezul Arno Lattinen (71,94 m). Ce a urmat dupa acest start favorbabil, ne-a incantat pe toti si ne-a convins ca avem mari talente in atletismul juvenil. Este doar nevoie sa le dam o sansa si sa avem mare grija de acesti pusti, pentru ca in viitor sa refacem "garnitura" seniorilor aflata in suferinta in ultima vreme. Campioana mondiala a cadetilor, Mirela Elena Lavric a dat dovada de o maturitate fantastica la varsta ei si si-a adjudecat titlul continental la 800 m, fiind cronometrata in 2:02,84, nou record personal. N-am avut mult timp de rasuflat, moment in care Cristina Bujin a reusit sa se urce pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere la triplusalt, cu 13,57 m (proba unde Carmen Toma s-a clasat a saptea), si ne-am reconectat din nou la 380 V. Cursa de 3000 m s-a desfasurat in dominatia romancelor. Cristina Vasiloiu si Daniela Donisa s-au situat pe prima pozitie (9:13,51), respectiv, a treia (9:14,54), pentru ca mezina Gabriela Neacsu sa treaca a cincea linia de sosire (9:24,72). Revenind la comparatia initiala, mai aveam de luat inca o medalie, performanta perfect realizabila avand in vedere faptul ca urmau sa intre in concurs Tiberiu Talnar - saritura in lungime, dupa ce in calificari a obtinut al treilea rezultat, cu 7,44 m si stafeta feminina de 4X400 m. Oricum, ca valoare obiectivul era depasit, luand in considerare un aur in plus fata de competitia de acum patru ani! Si nimic nu parea sa-i impiedice pe atletii nostri sa reuseasca din nou o performanta deosebita, dupa realizarile de saptamana trecuta de la Mondialele de cadeti si Europenele de tineret. La saritura in inaltime Georgiana Zarcan s-a clasat pe locul cinci, iar Estera Petre pe sapte cu 1,79 m reusiti.
Cursa de 1500 m, "supervizata" de Beclea-Szekely
Dar sa revenim la cea de-a treia zi de concurs, cand, dupa titlul continental cucerit in ajun de Bianca Perie la aruncarea ciocanului si locul doi pe care s-a situat Alexandru Ghinea la 3000 m obstacole, alergatorul legitimat la CSM Craiova-LPS Petrica Triscu, antrenat de emeritul Horia Stef, fiind cronometrat in 8:50,30, record personal, a urmat o cursa extraordinara de 1500 m, urmarita cu sufletul la gura din tribuna si de fosta noastra super campioana, Violeta Beclea Szekely, specialista a acestei probe, invitata aici de catre federatia noastra de specialitate. Cu trei romance la start, Cristina Vasiloiu (CS Olimpic Craiova-Rapid), Daniela Donisa (CS Olimpic Craiova) si debutanta intr-o competitie de asemenea anvergura, Gabriela Neacsu (CS Olimpic Craiova), toate trei pregatite de antrenorul Doru Rosca, am asistat la o lupta foarte frumoasa in urma careia delegatia noastra si-a imbogatit zestrea de medalii cu inca doua: Aur - Vasiloiu (4:15,30) si bronz - Daniela Donisa (4:18,19), dar si un loc sase obtinut de Neacsu (4:25,20). Sa mai notam ca Ramona Anghelus a ocupat locul 11 (44,93 m) in finala de la sulita, dupa ce a acuzat o durere cumplita pe partea bratului de aruncare. Este de consemnat ca inaintea ultimei zile de intreceri Romania detinea pozitia a saptea si in clasamentul pe medalii si in ierarhia pe puncte. La medalii conduceau detasat Rusia(14) si Germania (11), tari care isi asigurasera suprematia si la puncte cu 134, respectiv 123, tara noastra acumuland 44. Pozitii care cu siguranta au fost imbunatatite dupa rezultatele de ieri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.