13:39Miristi in flacariINCENDIU. Pompierii tulceni au intervenit pentru stingerea flacarilor care au cuprins resturile vegetale de pe un camp situat langa DN 22 A.

OLIMPICI. Lotul olimpic de fizica al Romaniei a obtinut patru medalii
 13:39Miristi in flacariINCENDIU. Pompierii tulceni au intervenit pentru stingerea flacarilor care au cuprins resturile vegetale de pe un camp situat langa DN 22 A.

OLIMPICI. Lotul olimpic de fizica al Romaniei a obtinut patru medalii, doua de argint, doua de bronz, si o mentiune la Olimpiada din Iran. 13:44AglomeratieMASURI. Politia Rutiera a suplimentat dispozitivul care actioneaza in Capitala, pentru a preveni blocajele ce ar putea sa se produca la principalele porti de intrare in oras. Mii de bucuresteni erau asteptati sa se intoarca din concediile petrecute la mare sau pe Valea Prahovei.

REPORT LA 6 DIN 49.Cele sase numere norocoase de la extragerea de aseara au fost 24, 47, 46, 30, 9, 23. Premiul cel mare, 4,5 milioane de euro, n-a fost adjudecat nici de aceasta data. La categ. a II-a sunt 16 norocosi a cate 38.805,45 lei fiecare, iar la categ. a III-a 1.003 castigatori a 928,54 lei. .


BRASOV - Ursul ucigas a fost impuscat
Ursul care a omorat un locuitor din Zarnesti si a ranit o alta persoana a fost impuscat in cursul noptii de sambata spre duminica. Animalul a fost urmarit de padurari dupa ce a coborat din nou in preajma cartierului de la marginea padurii. Potrivit autoritatilor locale, ursul cantarea aproximativ 200 de kilograme si devenise extrem de violent. (L.M.)


DUPA GRATII - Infractori extradati din vestul Europei
Sase persoane care au comis infractiuni vor fi extradate astazi din trei state europene si vor fi preluate de autoritatile romane de pe Aeroportul International "Henri Coanda". Din Italia vor fi trimisi in tara patru infractori condamnati pentru furturi, uz de fals sau tentativa de omor. Franta a extradat un barbat de 39 de ani condamnat pentru talharie, iar din Spania va fi adus un tanar de 31 de ani, autor al unei talharii.


TITULARIZARE - Profesori prinsi copiind la examen
59 de profesori au fost exclusi din examenul de titularizare dupa ce supraveghetorii au observat ca incearca sa copieze. Foarte multi dintre candidati au intrat in sala cu copiute, in total fiind exclusi din diferite motive 127 de candidati. La examenul de titularizare
din acest an s-au inscris 47.000 de persoane, dintre care s-au prezentat numai 74%.
Rezultatele finale vor fi afisate astazi, dupa care se pot depune contestatiile. (L.F.)


METEO - Cod portocaliu pentru inca o zi!
Avertizarea cu cod portocaliu a fost restransa de astazi la 20 de judete din sudul si sud-estul tarii si la Capitala. Meteorologii au mai anuntat vijelii in judetele Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova. Singura veste buna este aceea ca, in sudul si in sud-estul tarii, la mijlocul acestei saptamani se vor inregistra temperaturi sub pragul de 35 de grade. Ingrijorator este faptul ca vremea caniculara care a topit Romania la propriu a crescut la 15 numarul total al deceselor. (Anca Ardeleanu)


PETROSANI - Supravietuitor al unui accident feroviar
Un tanar de 19 ani a scapat cu viata dupa ce a fost calcat sambata seara de un tren in Halta Parang din Petrosani. Alexandru Stefanescu a incercat sa se fereasca de o garnitura, dar a fost surprins de o alta care venea din sens opus. El a suferit dubla fractura de craniu si multiple leziuni interne, dar starea sa a fost stabilizata ca urmare a unei interventii chirurgicale efectuate la spitalul din Petrosani. Tanarul a fost transportat apoi
la Timisoara, unde va primi in continuare ingrijirile medicale necesare. (M.N.)


TULCEA - Evadat prins dupa patru zile
Un evadat din Penitenciarul Tulcea, condamnat la patru ani de inchisoare pentru furt calificat, a fost prins de politisti in noaptea de sambata spre duminica. Adrian Furca a fost depistat la domiciliul uneia din rudele sale si a fost reincarcerat. El fugise la data de 17 iulie din colonia de munca aflata in suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea, unde isi ispasea pedeapsa. Pe numele detinutului a fost deschis un nou dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de evadare.


MUNTELE GAINA - Participare-record la targul de fete
Peste 20.000 de persoane au participat la editia de anul acesta a Targului de fete de pe Muntele Gaina. Cea mai cunoscuta manifestare a romanilor transilvaneni, in care personajele principale sunt fetele de maritat, s-a incheiat ieri pe platoul situat la peste 1.400 de metri altitudine. Obiceiul este atestat de peste 200 de ani si se desfasoara anual in cel mai apropiat sfarsit de saptamana de sarbatoarea Sfantului Ilie.


DAMBOVITA - Sentinta pentru seful AFAN
Tribunalul Dambovita va pronunta saptamana aceasta sentinta in procesul fostului sef al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Neamatori (AFAN), Alexandru Radulescu, acuzat de omor. El a fost deferit justitiei dupa ce in urma cu un an l-a impuscat in cap pe tanarul Constantin Radulescu pentru ca se afla la scaldat pe malul Lacului Bunget, teren pe care seful AFAN il avea in concesiune. (M.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.