NEREGULI. In cazul a zece probe prelevate din apa livrata in sistem centralizat s-a constatat lipsa clorului si/sau prezenta enterococilor, adica a streptococilor fecali, precum si a bacilului E.Coli, a declarat directorul interimar al Autoritatii de
NEREGULI. In cazul a zece probe prelevate din apa livrata in sistem centralizat s-a constatat lipsa clorului si/sau prezenta enterococilor, adica a streptococilor fecali, precum si a bacilului E.Coli, a declarat directorul interimar al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava, Silvia Odette Nicolae. Probleme s-au inregistrat in localitatile Veresti, Salcea, Ipotesti, Granicesti, Putna, Ostra, Frasin, Stulpicani, Fundu Moldovei si Liteni. Seful ASP Suceava a spus ca peste 50% din probele luate indica faptul ca apa din fantani nu e buna de baut. Apa furnizata prin 22 de retele de distributie si cea din 371 de fantani, din 78 de localitati sucevene, au facut obiectul unei monitorizari din partea ASP Suceava privind calitatea apei.


MASURI. Marea Britanie va incepe sa puna taxe procesatorilor de carne si sa analizeze cu atentie plantele care reprezinta un risc pentru sanatatea oamenilor. Serviciul pentru igiena produselor din carne (MSH) din cadrul Food Standard Agency (FSA) va supraveghea indeaproape toate inspectiile pentru a se asigura ca protectia consumatorilor se mentine fara probleme, cu aceasta ocazie capatand mai multa independenta de FSA. MHS este responsabila pentru reglementarea a 1.500 de abatoare si pentru supravegherea hranii a peste 800 de milioane de animale si pasari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.