Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Mircea Florian, Victor Socaciu, Vasile Seicaru, Ducu Bertzi, Marius Batu, Florin Chilian, Florin Sasarman, Adrian Sarmasan, Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Zoia Ale

Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Mircea Florian, Victor Socaciu, Vasile Seicaru, Ducu Bertzi, Marius Batu, Florin Chilian, Florin Sasarman, Adrian Sarmasan, Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Zoia Alecu, Maria Magdalena Danaila, Ecoul. Toate aceste nume inseamna Folk You!, editia treia. Ei, bine, da! Se intampla ceea ce nimeni n-ar fi banuit in 2005, anume succesul la public larg al unei muzici ignorate de show biz. Si iata ca am ajuns, asa cum spuneam, la a treia editie, impusa nu de noi (asta a fost la inceput, sub forma de propunere), ci de dorinta publicului. Au venit sa asculte si sa cante cu noi (de fapt cu ei, cu folkistii!) mii de copii, tineri, varstnici, adica adolescenti de toate varstele. Unii descopereau cu uimire si incantare o muzica de care doar auzisera ca exista, altii, cei mai multi, stiau pe dinafara si cantau o data cu cei de pe scena, imnurile tineretii parintilor lor. Si s-a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca nu tot ceea ce vedem la televizor este adevarat, ca "targetul" este o notiune incorect folosita, ca mass media a ramas in urma realitatii promovand la infinit surogate de care nimeni nu mai are nevoie, ambalaje sclipicioase si goale. Dupa prima editie Folk You!, publicul a revenit la festival (putem sa-i spunem asa, nu?), aducandu-si prietenii si chitarilea€¦ Ceea ce va invitam sa faceti si anul acesta, intre 10 si 11 august la Vama Veche. Sa va aduceti chitara si perechea! Va asteapta cei pe care i-am numit, marea, nisipul, luna sia€¦ noi, cei care am inscenat totul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.