Achizitia unui credit nu ar trebui conditionata de cumpararea unei asigurari de viata. Daca in alte tari bancile sunt aspru amendate in cazul in care forteaza clientii sa cumpere asigurari de viata atunci cand solicita un credit, la noi procedura tre
Achizitia unui credit nu ar trebui conditionata de cumpararea unei asigurari de viata. Daca in alte tari bancile sunt aspru amendate in cazul in care forteaza clientii sa cumpere asigurari de viata atunci cand solicita un credit, la noi procedura trece neobservata de autoritatile abilitate sa protejeze interesele consumatorilor. Romanii au platit aproape 400 de milioane de lei pentru servicii pe care nu le-au cerut. Asigurarile la credite au devenit atat de raspandite, incat toata lumea presupune automat ca un imprumut nu se poate contracta fara o asigurare. In anumite situatii, ele sunt perfect justificate, cum este cazul asigurarii imobilului la creditele ipotecare. Problemele apar atunci cand bancile impun asigurari de viata ca o conditie a acordarii creditelor de consum. Aceste asigurari nu sunt legate de garantia aferenta creditului, pentru ca un imprumut nu se garanteaza cu viata.

Acest articol este realizat in colaborare cu revista Saptamana Financiara


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.