Poloistii antrenati de Vlad Hagiu (foto) au reusit sa se impuna in fata campioanei mondiale, Croatia, in turneul de la Portugalete.Reprezentativa de polo a Romaniei a dat peste cap calculele specialistilor, dupa ce a invins, in cel de-al doilea turneu preliminar din cadrul Ligii Mondiale, campioana mondiala en titre, Croatia, cu scorul de 8-6 (2-2, 2-0, 3-2, 1-2). "A fost un meci frumos, un vis pe care l-am indeplinit impreuna cu baietii. Nu conteaza cine a fost cel mai bun marcator, in ochii mei a fost echipa. Au luptat, s-au ajutat, s-au incurajat, de aceea am obtinut acest rezultat excelent. Sint fericit pentru noi, cu atit mai mult cu cit avem patru tineri in echipa, iar pe Georgescu, care este titular de obicei, nu l-am putut folosi fiind accidentat dupa meciul cu Rusia. Am constientizat cu totii esecul de la Mondialele de la Melbourne (n.r. - Romania s-a clasat doar pe locul 11) si, cu modestie, vrem sa ne facem treaba, sa ajungem la Jocurile Olimpice. Dar nu uitam ca ni s-au promis bazine de catre Guvern. Noi ne facem datoria’’, a declarat antrenorul Vlad Hagiu. O victorie a poloistilor romani in aceasta partida era cotata la casele de pariuri cu 5,80.

Tricolorii, care au inregistrat pina acum doua victorii la turneul de la Portugalete, cu Rusia si Croatia, mai au de jucat impotriva Ungariei (vineri, ora 19.30) si Spaniei (simbata, ora 13.30).

La primul turneu preliminar al Ligii Mondiale, desfasurat la Budapesta, poloistii antrenati de Vlad Hagiu a avut un bilant de o victorie, 9-8 cu Rusia, si trei infringeri, 10-16 cu Ungaria, 7-8 cu Spania si 11-14 cu Croatia.

Turneul final al Ligii Mondiale este programat la Berlin, intre 7 si 12 august, din fiecare runda preliminara urmind sa se califice primele doua clasate. Miza este mare, intrucit cistigatoarea Ligii Mondiale va obtine calificarea directa la Jocurile Olimpice de la Beijing. Daca una dintre echipele care au ocupat podiumului Campionatului Mondial din 2007, calificate deja la JO, Croatia, Ungaria sau Spania, cistiga si Liga Mondiala, urmatoarea clasata va fi cea care intra in posesia ,,biletului’’ pentru Beijing. Pe linga calificarea la Olimpiada, ocupanta locului 1 la intrecerea de la Berlin va primi si un cec in valoare de 100.000 de dolari.