Inotatorul roman si-a indeplinit baremul de calificare la Olimpiada din China in proba de 400 m liber, insa acesta nu a fost omologat deoarece la Bucuresti nu exista instalatie de cronometraj Omega.

Dragos Coman este urmarit de ghinion. In ciuda caniculei de-afara, inotatorul roman reusea joi sa indeplineasca baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing, cu ocazia Nationalelor de la Bucuresti. In proba de 400 m liber, Coman a oprit cronometrul la 3 minute, 49 de secunde, 64 de sutimi, baremul fiind de 3:49:96. Din nefericire, rezultatul nu a fost omologat, intrucit bazinul din cadrul Complexului Sportiv National "Lia Manoliu" nu detine instalatie de cronometraj Omega. ,,Pentru ca rezultatele de la o competitie sa fie omologate de FINA este nevoie ca la acel concurs sa oficieze cel putin un arbitru international si mai ales sa existe un sistem de cronometraj recunoscut. O astfel de instalatie s-ar putea monta la bazinul olimpic din Bucuresti, dar ar costa cel putin 60.000 de euro, iar noi nu avem acesti bani. Daca aceasta ar avea prevazut si un sistem video, de protectie in cazul unei caderi de curent, pretul ar urca chiar la 100.000 de euro. Initial, FINA a stabilit numai anumite concursuri in care sportivii sa isi poata indeplini baremurile pentru JO, dar ulterior s-a decis ca si rezultatele de la competitii nationale sa fie luate in considerare, dar numai acolo unde existau sisteme de cronometraj recunoscute", a declarat antrenorul federal Octavian Tileaga.

Ioan Gherghel, unul dintre contestatorii presedintelui Federatiei Romane de Natatie, Viorel Paunescu, este convins ca Dragos Coman va reusi sa ajunga la JO, in ciuda problemelor de la Bucuresti. "Eu cred ca nu va fi o problema pentru Dragos Coman sa repete baremul realizat aici. A fost un timp extraordinar pe caldura de ieri si fara adversari, asa ca sint convins ca nu va fi o problema sa-l repete. Dar asta nu scuza faptul ca noi nu avem o tabela performanta care sa ne puna in Comunitatea Europeana unde sintem. Interesati-va cit costa una ca sa vedeti daca noi meritam asa ceva sau nu", a spus Gherghel, care s-a plins de canicula de-afara: "Nu stiu daca sint chiar 40 de grade, dar este suficient sa fie peste 30 afara si apa putin mai calda decit ar trebui ca sa ne fie greu. Caldura se simte, pentru ca performantele tuturor sint putin mai slabe. Este foarte greu sa respiri, chiar daca noi inotam in apa. Nu pot sa ma gindesc cum ar alerga atletii pe caldura asta".