Presedintele Traian Basescu si ministrul Internelor si Reformei Administrative au participat vineri la ceremonia de absolvire a promotiei 2007 a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Presedintele le-a recomandat absolventilor Academiei de Politie sa fie intransigenti, dar apropiati de cetateni, deoarece ei reprezinta "o insertie de oameni noi", care pot face ca institutiile Romaniei sa devina credibile, informeaza NewsIn. Seful statului le-a recomandat proaspetilor absolventi sa se bazeze pe intransigenta si bunatate in exercitiul viitoarelor lor slujbe si sa regaseasca in fiecare cetatean un apropiat.

608 absolventi ai Academiei de Politie au depus vineri juramantul in fata presedintelui, a ministrului de Interne, Cristian David, si a chestorului sef Valentin Fatuloiu, comandantul Politiei Romane. Presedintele a aratat ca, o data cu timpul, mentalitatea li se poate schimba si le poate scadea entuziasmul cu care au iesit de pe bancile scolii, dar le-a recomandat proaspetilor absolvanti sa ramana entuziasti in slujba societatii.

Presedintele Traian Basescu si ministrul de Interne Cristian David au fost invitati la festivitatea de absolvire a promotiei 2007 si de acordare a gradului de subinspector de politie si sublocotenent absolventilor Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza". Ministrul Cristian David a declarat ca evenimentul este unul special, dat fiind ca MIRA aniverseaza 145 de ani de la unificarea structurilor de administratie si ordine publica din Moldova si Tara Romaneasca intr-un singur minister care a purtat denumirea "Ministerul Treburilor Dinlauntru".