Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare nu trebuie sa foloseasca crema fotoprotectoare cand se expun la soare? Fals. Arsurile solare pot aparea in cazul oricarui tip de piele. De aceea, crema cu factor de protectie solara trebuie folosita de
Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare nu trebuie sa foloseasca crema fotoprotectoare cand se expun la soare? Fals. Arsurile solare pot aparea in cazul oricarui tip de piele. De aceea, crema cu factor de protectie solara trebuie folosita de toti cei care vor sa se bronzeze, indiferent de tipul de piele.
Limitarea consumului de grasimi este o metoda de a ajunge la greutatea ideala? Adevarat. Nutritionistii ne atrag insa atentia sa nu excludem cu totul grasimile din dieta. Un regim alimentar din care sunt excluse untul, lactatele, carnea contribuie la pierderea in greutate si la scaderea nivelului colesterolului rau in sange. In acelasi timp insa scade si nivelul colesterolului bun, cel ce previne ateroscleroza.
Branza topita contribuie la eliminarea calciului din sistemul osos? Adevarat. Branzeturile topite sunt obtinute prin procesarea cu saruri de topire (polifosfati). Din cauza acestor saruri, branzeturile topite produc dezechilibre ale raportului dintre calciu si fosfor in organism si favorizeaza eliminarea calciului din oase.
Sucul de grepfruit poate anihila actiunea statinelor (medicamente folosite pentru scaderea colesterolului)? Adevarat. Dar nu numai statinele sunt impiedicate sa isi faca efectul, ci si unele contraceptive orale si antidepresivele. Vinovata de acest lucru este sinefrina, substanta care se gaseste in grepfrut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.