In timpul unei intalniri cu mai-marii religiosi din Moldova, la care au participat, la manastrirea Condrita, Inalt Prea Sfintitul Vladimir, episcopul Iustinian de Tiraspol, episcopul Marchel de Balti, protopopii si secretarii de eparhii din cadrul Mi
In timpul unei intalniri cu mai-marii religiosi din Moldova, la care au participat, la manastrirea Condrita, Inalt Prea Sfintitul Vladimir, episcopul Iustinian de Tiraspol, episcopul Marchel de Balti, protopopii si secretarii de eparhii din cadrul Mitropoliei Moldovei, Voronin a afirmat ca "intre ideologia comunista si doctrina crestina sunt foarte multe asemanari si, dupa parerea noastra, a comunistilor, Iisus Hristos a fost primul comunist". In plus, liderul de la Chisinau a spus ca singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar "comunistii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comunisti". "Nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti", a continuat Voronin, citat de presa de peste Prut. Comentariile presedintelui moldovean au starnit stupefactie printre capii bisericii Moldovei prezenti la intalnire, cotidianul Flux notand ca in biserica s-a lasat o liniste de mormant. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.