Piata de tigla metalica din Romania inregistreaza o crestere mult superioara tarilor din aceeasi regiune geografica, a declarat pentru Curierul National Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania. "Ritmul de crestere a pietei romanesti de ti

Piata de tigla metalica din Romania inregistreaza o crestere mult superioara tarilor din aceeasi regiune geografica, a declarat pentru Curierul National Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania. "Ritmul de crestere a pietei romanesti de tigla metalica este cel mai spectaculos din regiune", ne-a marturisit Sulyok. Oficialul Lindab Romania a afirmat ca evolutia economica pe care o cunoaste Romania si comportamentul consumatorului roman sunt factorii care influenteaza boom-ul pietei autohtone de tigla metalica.
Pentru a profita de expansiunea pietei de profil, Lindab Romania a anuntat ieri deschiderea unei noi linii de productie a tiglelor metalice, investitie cifrata la 400.000 de euro. Tigla produsa de noua unitate este destinata persoanelor din clasa celor cu venituri medii.

Afacerile au crescut cu 47% in S1

Lindab Romania a realizat o cifra de afaceri de 17,7 milioane de euro in primul semestru al anului curent, in crestere cu 43% fata de perioada similara a lui 2006. Cresterea afacerilor companiei a fost superioara celei inregistrate de Lindab Grup, care a consemnat o cifra de afaceri de 466 milioane de euro in S1, cu 26,1% peste rezultatul din ianuarie-iunie 2006.
"Piata constructiilor din Romania inregistreaza o crestere exponentiala fata de tarile scandinave si statele din Europa de Vest, unde grupul Lindab isi desfasoara activitatile, astfel ca diferenta rezultatelor obtinute este explicabila. In general, in statele dezvoltate din punct de vedere economic, pietele sunt asezate, iar cresterile sunt cuprinse in 1-3% anual. Un alt motiv este si strategia noastra de vanzari, care a contribuit la majorarea vanzarilor in primele sase luni", a spus Sulyok.

Compania vrea o cota de piata de 25%

Pana la sfarsitul acestui an, compania isi doreste sa atinga o cota de piata de 25% pe piata de tigla din Romania. In 2006, cota de piata a Lindab Romania a fost de 22 de procente. Din 1994 si pana in prezent, compania a investit 9,4 milioane de euro in Romania. Pe langa investitiile in noua unitate de productie de tigla, Sulyok ne-a spus ca pentru protectia mediului compania a alocat 150.000 de euro, pentru 2007. "Pentru acest an, nu preconizam alte investitii", a mentionat directorul general al Lindab Romania.
Firma detine o unitate de productie in localitatea Stefanestii de Jos din judetul Ilfov, unde realizeaza tigle metalice, tabla cutata trapezoidala, tubulatura pentru sistemele de ventilatie si casete structurale. In urma investitiei anuntate ieri, capacitatea de productie de tigla metalica s-a majorat de la 1,5 milioane metri patrati anual la 3,5 milioane metri patrati. Noua unitate va produce, in regim mediu, 2 milioane de metri patrati de tigla metalica/an.
Lindab Romania face parte din grupul suedez Lindab. De la 1 iulie 2007, actiunile Lindab se tranzactioneaza la categoria principala a Bursei din Stockholm, in care sunt tranzactionate companiile cu o capitalizare bursiera de peste un miliard de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.