Reprezentativa de polo a Romaniei a debutat in forta la cel de-al doilea turneu preliminar din cadrul Ligii Mondiale, intreceri care se desfasoara in aceste zile in bazinul olimpic din Portugaleto (Spania), reusind sa invinga Rusia, cu scorul de 7
Reprezentativa de polo a Romaniei a debutat in forta la cel de-al doilea turneu preliminar din cadrul Ligii Mondiale, intreceri care se desfasoara in aceste zile in bazinul olimpic din Portugaleto (Spania), reusind sa invinga Rusia, cu scorul de 7-6 (1-3, 1-1, 2-2, 3-0).
Poloistii romani continua sa uimeasca lumea si aduna victorii importante in fata unor selectionate de calibru, in ciuda faptului ca invinsele echipei pregatite de Vlad Hagiu beneficiaza de baze materiale ultramoderne si de bugete financiare superioare. Iar in ultima vreme tricolorii nostri par sa se fi transformat in nasii Rusiei, fosta mare echipa a Estului care cucerea medalii si trofee pe banda rulanta fiind obligata acum sa se incline de fiecare data in fata romanilor. De altfel, dupa ce a castigat la Budapesta, cu 9-8, in primul turneu din Liga Mondiala, echipa Romaniei a inregistrat un nou succes in fata rusilor si la Portugaleto, de aceasta data obtinut cu 7-6, la capatul unei dispute tensionate, in care centru Radu Cosmin s-a distrat cu apararea adversa, reusind sa marcheze patru goluri. "Am avut o aparare exacta, coordonata foarte bine de fundasi si de portarul Nenciu Bertini. De altfel, o bila alba a defensivei noastre a fost si faptul ca Rusia a marcat un singur gol din noua superioritati numerice! In atac, au existat din nou scapari, dar in ultima repriza totul a functionat ca la carte. Am revenit si in ultimele minute am reusit sa inscriem golul victoriei prin Cosmin, care a fructificat de pe bara a doua o superioritate numerica", ne-a declarat telefonic Hagiu, adaugand ca celelalte goluri ale echipei noastre au fost parafate de Ramiro Georgescu, Gheorghe Dunca si Andrei Iosep. Din pacate, "tunarul" George Georgescu a primit o lovitura puternica la genunchi si urma sa fie menajat la meciul de aseara cu lidera mondiala Croatia.
In alta ordine de idei, sa adaugam ca tricolorii au ajuns in Spania dupa cateva peripetii, fiind obligati sa apeleze la un zbor al companiei Lufthansa pentru Bilbao dupa ce cursa Air France a intarziat din cauza unor defectiuni tehnice. "Am inteles ca unul dintre motoare s-a defectat din cauza unei pasari! Dar bine ca am gasit intelegere si am ajuns in timp util in Spania, pentru ca era cat pe ce sa ratam competitia", a mai spus Hagiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.