"In data de 12 iulie am primit o hartie emisa de catre Parchet in care eram anuntati ca sunt incepute anumite investigatii de natura penala impotriva Garzii Nationale de Mediu, obiectul acestor investigatii fiind sistarea lucrarilor la DN 66A", a spu
"In data de 12 iulie am primit o hartie emisa de catre Parchet in care eram anuntati ca sunt incepute anumite investigatii de natura penala impotriva Garzii Nationale de Mediu, obiectul acestor investigatii fiind sistarea lucrarilor la DN 66A", a spus comisarul general, citat de NewsIn. Mai mult, seful Garzii de Mediu sustine ca emiterea respectivei informari de catre Parchet a fost facuta in lipsa unei argumentatii si fara cercetari prealabile. "Parchetul, in urma unei sesizari, trebuie sa faca o serie de cercetari pentru a verifica temeiul sesizarii, decizand ulterior daca este sau nu cazul sa demareze cercetarea penala. De aceea, noi am solicitat in scris, oficial, sa aflam ce documente stau la baza inceperii acestor investigatii. Nu am primit pana acum nici un raspuns, insa suntem in termen pentru ca, potrivit legii, ar trebui sa primim raspuns in 30 de zile de la formularea cererii", a explicat Octavian Popa. In opinia acestuia, demararea investigatiilor de natura penala impotriva Garzii de Mediu a fost decisa ca urmare a sesizarii transmise Parchetului General de catre seful statului, Parchetul raspunzand, in acest fel, unei "comenzi". "Aceasta actiune a Parchetului pleaca de la declaratii facute public de persoane cu o mai mica sau mai mare importanta si eu nu cred ca o institutie ar trebui sa demareze aceasta procedura inainte de a verifica legea. In caz contrar, acest lucru ar putea demonstra faptul ca acea institutie raspunde unei comenzi, ceea ce creeaza o presiune", a adaugat comisarul general. Potrivit acestuia, Garda de Mediu a decis sistarea temporara a lucrarilor la DN 66A intrucat acestea se desfasurau ilegal, in lipsa acordului de mediu. Pana in acest moment, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu a inceput urmarirea penala impotriva GNM, acest caz aflandu-se deocamdata in faza de cercetare penala.
In legatura cu acest caz, adjunctul sefului Garzii Nationale de Mediu, Marius Barbulescu (foto), precum si alti comisari din structura au fost audiati de procurorii Parchetului instantei supreme. De asemenea, purtatorul de cuvant al institutiei, Daniel Fita, a declarat ca GNM a transmis deja Parchetului toate documentele solicitate de procurorii care instrumenteaza dosarul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.