Din cauza interdictiei temporare de circulatie a vehiculelor cu masa totala de peste 7,5 tone pe drumurilor nationale, CNADNR recomanda pentru iesirea din tara spre Ungaria, folosirea rutei Cluj - DN 1F - Zalau - DN 1F - Carei - DN1F - Frontiera Ungaria.
De asemenea, din cauza restrictiei impuse pe DN 7 (Pitesti-Rm. Valcea) km 143+495-km 143+559, localitatea Cotmeana, jud. Arges, traficul este deviat pe DN 65 (Pitesti, jud. Arges - Ganeasa, jud. Olt) si pe DN 64 (Ganeasa, jud. Olt - Rm. Valcea, jud. Valcea), exceptate fiind sectoarele de drum national pentru DN 65, km 90+050 (lim. Jud. Arges) - km 43+430 (Ganeasa) si DN 64, km 34+000 (Ganeasa) - km 63+880 (lim. Jud. Valcea).
In ceea ce priveste exceptiile, acestea sunt in continuare vehiculele care transporta si distribuie apa si hrana in zonele calamitate, precum si transporturile de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehiculele care participa la interventii in caz de forta majora, transporturile funerare, cele postale, cele de echipamente de prim ajutor, cele pentru distribuire de carburanti, cele de marfuri sub temperatura controlata, cele pentru tractari vehicule avariate, pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate si cele cu vehicule specializate destinate prin constructia salubrizarii.
La inceputul saptamanii, CNADNR a impus restrictii de circulatie in 25 de judete afectate de canicula, numarul acestora fiind restrans ulterior la 21.