Ordonanta 28/2007, ce reglementeaza vinderea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, a fost modificata la Parlament astfel incat negocierea directa cu chiriasii sa inlocuiasca licitatiile. "Licitatia trebuie sa ramana singura metoda de instrainare a bunur
Ordonanta 28/2007, ce reglementeaza vinderea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, a fost modificata la Parlament astfel incat negocierea directa cu chiriasii sa inlocuiasca licitatiile. "Licitatia trebuie sa ramana singura metoda de instrainare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezinta o puternica garantie anticoruptie si singura cale de acces a publicului la cumpararea acelor imobile", se arata in scrisoarea trimisa Parlamentului. Presedintele considera ca legea nu ar trebui sa impiedice ofertele mai bune, chiriasii putand pastra drept de referinta doar in cazul in care oferta lor este egala cu cea mai buna oferta a altui potential cumparator. Basescu a cerut si reexaminarea modificarilor aduse Legii 562/2004, prin care este permisa vinderea de catre MApN a locuintelor de serviciu catre actualii lor ocupanti si achizitionarea unor noi imobile cu aceasta destinatie. "Consideram ca prevederile legii sunt excesive deoarece instituie un sistem privilegiat in care locuintele de serviciu sunt instrainate de institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale catre persoanele care le au in folosinta. Or, natura locuintei de serviciu este de a servi celui pentru a carui functie a fost afectata. Instrainarea locuintelor de serviciu face ca institutia in cauza sa cumpere o noua locuinta pentru urmatorul numit in respectiva functie, circuitul continuandu-se la nesfarsit", se arata in solicitarea presedintelui. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.