Locuitorii din Ambronay se trezesc in zori ca sa-si hraneasca animalele, se duc sa munceasca sau sa-si vanda produsele in orasul vecin - pentru toate acestea ar putea fi numiti tarani sau agricultori. Numai ca, intre plivitul gradinii, ingrijitul cas
Locuitorii din Ambronay se trezesc in zori ca sa-si hraneasca animalele, se duc sa munceasca sau sa-si vanda produsele in orasul vecin - pentru toate acestea ar putea fi numiti tarani sau agricultori. Numai ca, intre plivitul gradinii, ingrijitul casei si mersul la slujba de duminica, locuitorii din Ambronay gasesc timpul sa-si cultive o pasiune comuna: muzica baroca. Asa se face ca vechea abatie fondata in secolul IX nu mai este doar sediul parohiei locale, cladirile din jurul bisericii gazduiesc acum un Centru Cultural cu greutate, care organizeaza unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica baroca din Europa. Prin intermediul fotografiilor din expozitia "Ambronay: alt sat, alta poveste" de la Muzeul Taranului Roman (vernisaj, azi, orele 20.00; inchidere, 5 august), apartinand artistului rus Alexandr Volinsky, si al marturiilor culese de Andrei Popov, ziarist la Radio Romania International, publicul va putea lua contact cu acesti tarani neaosi, dar care au un hobby zis elitist. Intrarea libera. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.