Serviciul de deschidere a website-urilor direct de pe ecranul televizorului va fi complet functional pe piata romaneasca la inceputul anului 2008, prin intermediul iNES IPTV.
"Accesul la Internet pe ecranul TV se poate face extrem de usor - pr
Serviciul de deschidere a website-urilor direct de pe ecranul televizorului va fi complet functional pe piata romaneasca la inceputul anului 2008, prin intermediul iNES IPTV.
"Accesul la Internet pe ecranul TV se poate face extrem de usor - prin apasarea unui buton de pe telecomanda. Odata ce utilizatorul a selectat optiunea respectiva, acesta va putea naviga pe Internet cu ajutorul unei tastaturi speciale", a explicat Radu Rusu, manager operatiuni - iNES Romania.
Potrivit reprezentantului companiei, sistemul dispune si de alte facilitati, ca de pilda trimiterea pozelor digitale catre un alt utilizator care nu dispune de un computer. Prin folosirea serviciilor oferite de provider, utilizatorul poate incarca pozele pe un server, destinatarul fiind apoi atentionat direct pe ecranul TV-ului de faptul ca acestea sunt disponibile pentru vizionare. Prin intermediul telecomenzii, pozele vor putea fi vizionate exact ca in cazul unui album digital folosit de aplicatiile pe computer.
De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a schimba mesaje in timpul vizionarii unui program TV - la fel ca in cazul aplicatiilor oferite de Messenger (Yahoo Messenger, Windows Live Messenger etc.). Datorita capacitatii de sesizare a "prezentei online", sistemul IPTV poate detecta momentul in care un alt utilizator (marcat in casuta pentru prieteni) foloseste sistemul respectiv. In acest mod este posibila stabilirea unei conexiuni care sa permita celor doi utilizatori trimiterea si vizualizarea instantanee a mesajelor (redactate intr-o fereastra separata), in acelasi timp in care ambii urmaresc emisiunile TV.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.