Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru listarea pe piata de capital a opt companii, printre care societatile care administreaza aeroporturile Otopeni, Baneasa, Mihail Kogalniceanu, selectand deja casa de avocatura Bostina si Asociati
Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru listarea pe piata de capital a opt companii, printre care societatile care administreaza aeroporturile Otopeni, Baneasa, Mihail Kogalniceanu, selectand deja casa de avocatura Bostina si Asociatii pentru consultanta juridica, potrivit Mediafax.
Initial, Ministerul Transporturilor a introdus printre societatile care urmeaza sa fie listate la bursa Metrorex si SAAF, dar decizia finala priveste companiile care detin aeroporturile Otopeni si Baneasa, Aeroportul Mihail Kogalniceanu, Aeroportul Traian Vuia -Timisoara, Administratia Canalelor Navigabile, Administratia Porturilor Dunarii Maritime, Administratia Porturilor Dunarii Fluviale si Administratia Porturilor Maritime. "Lista a fost revizuita si vom vinde la bursa participatiile de la opt companii, societati viabile si care se inscriu in criteriile impuse de legislatia pietei de capital", a declarat directorul Directiei Privatizare si post-privatizare din Ministerul Transportului, Dragos Tanasoiu. El a aratat ca listarea se va realiza prin oferte publice secundare de vanzare, pentru pachete reprezentand 5% din capitalul celor opt societati. Proiectul va fi coordonat de Narcisa Fatu - avocat asociat la "Bostina si Asociatii", conducatoarea departamentului "Piata de Capital" al firmei. Fatu are experienta in domeniul pietei de capital, acumulata in decursul a noua ani, in cadrul Bursei de Valori Bucuresti, in cadrul Bursei Electronice Rasdaq si, ulterior, la Bostina si Asociatii. Fondul Proprietatea detine 20% din capitalul social al acestor societati, sapte fiind incluse in portofoliul Fondului chiar de la infiintare, iar Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime la inceputul acestei luni, prin ordonanta de urgenta. Ministerul Transporturilor detine la toate companiile pachete de actiuni reprezentand cate 80% din capitalul social. Cel mai mare capital social il are Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda, de 143,2 milioane de lei (aproape 46 de milioane de euro), urmata de Administratia Canalelor Navigabile - 10,15 milioane de lei si Aeroportul Traian Vuia - 1,6 milioane de lei. Celelalte companii au un capital mai redus: Aeroportul Baneasa - 559.700 de lei, Aeroportul Mihail Kogalniceanu - 1,15 milioane de lei, , Administratia Porturilor Dunarii Maritime - 1,06 milioane de lei si Administratia Porturilor Dunarii Fluviabile - 1,37 milioane de lei. (C.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.