Producatorul de mezeluri Spar, din Potcoava, judetul Olt, estimeaza pentru acest an o dublare a afacerilor la nivel de grup, la peste 80 de milioane de lei, prin cresterea volumului productiei si extinderea vanzarilor in aproape toate judetele tarii,
Producatorul de mezeluri Spar, din Potcoava, judetul Olt, estimeaza pentru acest an o dublare a afacerilor la nivel de grup, la peste 80 de milioane de lei, prin cresterea volumului productiei si extinderea vanzarilor in aproape toate judetele tarii, potrivit reprezentantilor companiei.
"Anul trecut grupul Spar a inregistrat o cifra de afaceri cumulata de peste 41,5 milioane de lei (11,8 milioane euro), iar pentru 2007 preconizam ca vom avea o crestere de cel putin 100% (la nivel de grup - n.r.), datorita cresterii volumului productiei si implicit a desfacerii acesteia in aproape toate judetele tarii", a declarat directorul comercial al Spar, Olimpia Spak.
Spar vinde mezelurile produse atat in retelele internationale de retail prezente in Romania, cat si in magazinele traditionale, in special in Oltenia si Muntenia, si intentioneaza ca in perioada urmatoare sa ajunga si in celelalte regiuni ale tarii, precum Dobrogea, Moldova sau Transilvania.
Grupul Spar este format din producatorul de mezeluri fierte-afumate Spar, compania Spar Groupe, care detine o fabrica de mezeluri crud-uscate, si firma Europartners, cu activitati in reproductia si cresterea porcinelor. La sfarsitul anului trecut a fost infiintata si firma Spak Distribution, care urmeaza sa comercializeze si sa distribuie mezelurile produse de firmele grupului.
Investitiile grupului, care isi desfasoara activitatea in comuna Potcoava din judetul Olt, vizeaza construirea unui nou abator, care va necesita fonduri de 14,33 milioane de lei si cresterea capacitatii fabricii de mezeluri crud-uscate, pentru suma de 5,4 milioane de lei.
Totodata, Spar urmeaza sa finalizeze dezvoltarea sediului si a depozitului frigorific apartinand firmei Spak Distribution, in urma unei investitii de 6,8 milioane de lei, si sa extinda capacitatea fermei de crestere a porcilor, pentru care au fost alocate fonduri de aproape sapte milioane de lei.
Compania Spar a fost infiintata in 1994 de Constantin Spak, firmele din grup fiind in prezent detinute de membrii familiei Spak.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.