Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru listarea pe piata de capital a opt companii, printre care societatile care administreaza aeroporturile Otopeni, Baneasa, Mihail Kogalniceanu, transmite Mediafax.
Initial, Ministerul Trans
Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru listarea pe piata de capital a opt companii, printre care societatile care administreaza aeroporturile Otopeni, Baneasa, Mihail Kogalniceanu, transmite Mediafax.
Initial, Ministerul Transporturilor a introdus printre societatile care urmeaza sa fie listate la bursa si Metrorex si SAAF, dar decizia finala vizeaza aeroporturile din Otopeni si Baneasa, Aeroportul Mihail Kogalniceanu, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime, Aeroportul Timisoara, Administratia Canalelor Navigabile, Administratia Porturilor Dunarii Maritime si Administratia Porturilor Dunarii Fluviabile.
Surse din minister au declarat pentru agentia citata ca listarea se va realiza prin oferte publice secundare de vanzare, pentru pachete reprezentand 5% din capitalul celor opt societati.
Companiile se regasesc pe lista de firme de la care Fondul Proprietatea primea diferite pachete de actiuni, in cazul acestora fiind vorba de 20 de procente din capitalul social. Sapte din ele au fost incluse in portofoliul Fondului chiar de la infiintare, iar Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime la inceputul acestei luni, prin ordonanta de urgenta.
Ministerul Transporturilor detine pachete de actiuni ale acestor companii reprezentand cate 80% din capitalul social.
Cel mai mare capital social il are Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda, de 143,2 milioane lei, urmat de Administratia Canalelor Navigabile - 10,15 milioane lei. Celelalte companii au un capital mai redus: Aeroportul Baneasa - 559.700 lei, Aeroportul Mihail Kogalniceanu - 1,15 milioane lei, Aeroportul Traian Vuia - 1,6 milioane lei, Administratia Porturilor Dunarii Maritime - 1,06 milioane lei si Administratia Porturilor Dunarii Fluviabile - 1,37 milioane lei.
Casa de avocatura Bostina si Asociatii a fost selectata pentru organizarea procedurilor de selectare a intermediarilor, modificarea actelor constitutive ale societatilor si consultanta in derularea procesului de listare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.