Dezastru - cel putin 200 de victime, pista de aterizare nesigura O noua catastrofa aviatica trimite Brazilia in stare de soc. Un avion care incerca sa aterizeze pe aeroportul din Sao Paolo, in conditii meteo extreme, a intrat intr-o cladire si a
Dezastru - cel putin 200 de victime, pista de aterizare nesigura O noua catastrofa aviatica trimite Brazilia in stare de soc. Un avion care incerca sa aterizeze pe aeroportul din Sao Paolo, in conditii meteo extreme, a intrat intr-o cladire si a explodat, provocand victime atat la bord, cat si la sol. Cel putin 200 de persoane au murit in urma unui accident aviatic produs marti noaptea la aeroportul din Sao Paolo din Brazilia. Un avion de linie de tip Airbus 320 avand la bord aproape 190 de persoane a ratat aterizarea, a lovit o cladire si un depozit de combustibil, dupa care a sarit in aer, parjolind totul in jur. Echipele de salvare apreciaza ca accidentul a provocat victime si la sol, vehiculand un bilant provizoriu de cel putin 20 de persoane, transmite AFP. Exista putine sanse ca la bord sa fi existat supravietuitori.   DERAPAJ. Aeronava Airbus apartinand companiei braziliene Tam decolase din orasul Porto Alegre, situat in sudul tarii. In momentul in care incerca sa aterizeze pe Aeroportul Congonhas din Sao Paolo, conditiile meteorologice erau extrem de nefavorabile. O ploaie torentiala a compromis manevrele pilotilor care, dupa ce au reusit sa puna avionul pe pista, au pierdut controlul asupra acestuia. Aeronava a iesit de pe pista, a traversat o artera de circulatie, s-a izbit intr-o cladire apartinand chiar companiei Tam, dupa care a lovit un depozit de combustibil. Ultimul impact a provocat o explozie uriasa, dupa spusele martorilor. Este al doilea accident aviatic de mare amploare ce are loc in Brazilia in mai putin de un an. In septembrie anul 2006, 154 de persoane au murit cand un avion Boeing 737 s-a ciocnit de un aparat privat de zbor si s-a prabusit in jungla Amazonului. Autoritatile braziliene au declansat o ancheta, iar expertii Airbus sunt asteptati la locul tragediei.   Cu probleme Aeroportul Congonhas are o faima trista in Brazilia, relateaza BBC. Pista sa de aterizare a fost adesea criticata pentru dimensiunile prea reduse si pentru ca pe timp de ploaie este foarte alunecoasa. In plus, se situeaza in apropierea centrului orasului.In ultimele luni, pe aeroport au avut loc o serie de lucrari de reconditionare si de imbunatatire a conditiilor de aterizare. Cu toate acestea, unul dintre semnele de intrebare importante este daca pista a fost suficient de pregatita sa faca fata ploilor torentiale. Cu o zi inainte de acest accident, aici derapase un alt avion.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.